Zăgrean: „Îmi doresc în primul rând seriozitate”

Andrei Zăgrean a revenit la antrenamentele Politehnicii, după o aventură de jumătate de an, în Liga I, la Voința Sibiu. Atacantul în vârstă de 25 de ani și-ar dori să rămână la Timișoara, în noul proiect al autorităților, însă are o singură pretenție de la cei implicați, să dea dovadă de seriozitate.

Andrei Zăgrean se bucură de faptul că a revenit la Timișoara, asta deși la stadionul „Dan Păltinișanu” domnește în continuare incertitudinea. Clubul de care aparține a intrat în insolvență, în vreme ce autoritățile se zbat să finalizeze operațiunea de mutare a Recașului pe cel mai mare stadion al Banatului. Zăgrean și-ar dori să rămână în oraș, la noua echipă, deși spune că va fi greu ca promovarea în elită să vină încă din primul an.

„E bine că am revenit. Pentru mine a fost o perioadă lungă de așteptare, deoarece am terminat campionatul pe 20 mai. Mă bucur că am început pregătirile și mai departe vom vedea ce va fi. Majoritatea băieților au plecat, au rămas doar copii, de la echipa a doua și de la juniori. Nu spun că jucătorii care au rămas nu au valoare, dar e clar că le lipsește experiența, iar acest lucru contează dacă vrei să promovezi. Același lucru l-am trăit și eu la Sibiu, unde chiar asta ne-a lipsit să ne salvăm”, a declarat Zăgrean.

Atacantul născut la Alba Iulia se află printre jucătorii pe care autoritățile doresc să se bazeze în noul proiect. „Am citit și eu prin presă despre proiectul cu Recașul, dar multe nu sunt de spus, deoarece încă nu știm exact ce va fi. Eu aș rămâne aici, dar trebuie să se stabilească ce va fi cu clubul. Domnul Robu ne-a spus să avem răbdare, că totul va fi bine, noi să ne pregătim iar proiectul se va pune în aplicare în această perioadă”, a mai spus fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Deși a sosit abia de un an și jumătate la Timișoara, Andrei Zăgrean s-a atașat de culorile alb-violet și spune că fanii din Peluza Sud au tot dreptul să conteste inițiatova autorităților locale. „Suporterii știu mai bine, sunt lângă această echipă de atâția ani. Ei știu cel mai bine ce înseamnă Politehnica. E alegerea lor, nu pot să o contest”, a spus Zăgrean.

Unul dintre ultimii mohicani ai lotului ce juca în Liga I așteaptă seriozitate de la noua conducere a clubului, precizând că rămânerea sa la Timișoara nu depinde de contractul ce îi va fi oferit. „E la fel ca atunci când am plecat la Sibiu. Atunci începuse acestă stare de incertitudine, ea s-a accentuat și s-a ajuns unde s-a ajuns. Dar dacă domnul Robu ne-a promis că totul se va rezolva, cred că așa va fi. Mi-aș dori în primul rând să fie seriozitate la club. Eu oricum nu aveam un contract foarte mare, deci nu banul ar prima”, a conchis Zăgrean.

About Gabriel Toth

Leave a Reply