Jackie Ionescu a revenit după câțiva ani în fotbal, de acolo de unde spune că n-a plecat, de fapt, niciodată. Fostul mare antrenor a acceptat postul de vicepreședinte al nou-formatei ACS Poli, însă stă cu ochii și pe SS Politehnica, proiect pe care îl apreciază foarte mult.
Deși e, de câteva sătpămâni, unul dintre factorii de decizie la ACS Poli, Jackie Ionescu privește cu admirație către curtea Universității Politehnica, acolo unde suporterii au pus bazele unui proiect unic în fotbalul românesc. „E un lucru extraordinar, faptul că suporterii se transformă în manageri de fotbal. E un lucru care dovedește calitatea și inteligența suporterilor timișoreni. Dacă dintre suporteri se formează un grup care își propune să conducă o echipă, asta dovedește un nivel cu totul ridicat de înțelegere al fotbalului din partea lor. Apreciez gestul lor, Institutul îi va ajuta și vor fi ajutați probabil, atât cât se poate, și de autorități”, a declarat Ionescu, despre SS Politehnica.
Jackie Ionescu amintește că ultima echipă pe care a antrenat-o a fost AS Politehnica, tot o grupare a Institutului, din care s-a născut mai târziu Poli AEK. „Eu am mai fost la o asemenea echipă, în 2002. Ultima echipă pe care am antrenat-o a fost AS Politehnica, în Divizia C, care apoi a fuzionat cu societatea lui Doboș și a format Poli AEK. Deci eu am mai participat la o reconstrucție din embrionul primar. Această echipă ce se naște acum din Institut se poate dezvolta. Nu e o tragedie că în Timișoara e o echipă de Liga a II-a, care joacă pentru oraș, și una în Liga a V-a, care joacă tot pentru oraș și se poate dezvolta. E un lucru benefic, probabil vom și colabora”, a mai spus Jackie Ionescu.
„N-am plecat niciodată din fotbal”
După ce în „era Iancu” a fost o foarte scurtă perioadă consilier tehnic, Jackie Ionescu s-a întors, în această vară, din nou la stadionul „Dan Păltinișanu”, de această dată din postura de vicepreședinte. „N-am plecat niciodată nici din fotbal și nici din Politehnica, de 60 de ani. E ceva deosebit că autoritățile locale și Politehnica readuc fotbalul în Timișoara. Un fotbal pe care ultimul investitor l-a distrus. Timișoara are ca și componentă spirituală fotbalul, alături de operă, filarmonică, teatru, universitate. Chiar dacă această nouă echipă nu păstrează ADN-ul cu care suntem noi obișnuiți, e de apreciat că fotbalul renaște în oraș”, a explicat Jackie Ionescu.
„Suntem ca după Hiroshima și Nagasaki”
Noul vicepreședinte al ACS-ului consideră că staff-ul tehnic are o misiune extrem de grea, aceea de a forma un lot competitiv din jucătorii care se perindă zilnic în zona stadionului. „E o fluctuațâie foarte mare de jucători. Zilnic pleacă câte 10 și vin alți 10. E ca după Nagasaki și Hiroshima. N-a mai rămas nimic din ultima echipă a Politehnicii. Totul aparține vechiului finanțator, până și porțile stadionului. Nu mai avem nimic. Orașul pleacă acum de la zero. Suntem convinși însă de capacitatea de regenerare pe care Politehnica și Timișoara le-au avut dintotdeauna”, a conchis Jackie Ionescu.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.