Informatica, hotărâtă să întoarcă soarta finalei! Al doilea meci cu City’US e mâine, la Timișoara

5427fc4a63f4025e3e9486202cd9aa6fSăptămână de totul sau nimic pentru Informatica Timișoara. Finala Ligii I de futsal se mută pe Bega, după ce săptămâna trecută, în primul joc, City’US Târgu Mureș a repurtat o victorie clară, 4-0. Datorită clasării superioare în sezonul regular, bănățenii au însă avantajul terenului propriu, de care s-au folosit din plin atât în sferturi, cât și în semifinale.

Informatica pare să-și fi croit un scenariu propriu în fazele eliminatorii ale actualei ediții din Liga I. Câștigătoarea sezonului regular s-a întors acasă învinsă atât de la Iași, în sferturi, cât și de la Galați, în semifinale, dar și-a fructificat avantajul terenului propriu, câștigând apoi cele două jocuri programate la Timișoara. Marea finală, cu City’US Târgu Mureș, a început tot cu o înfrângere externă pentru alb-violeți, un usturător 4-0, însă antrenorul-jucător Robert Lupu crede în răsturnarea situației.

„La Târgu Mureș, nu cred că am tratat meciul așa cum ar fi trebuit, am comis foarte multe erori. Gazdele nu și-au creat foarte multe situații prin jocul lor, ci prin greșelile noastre personale. Ei au jucat foarte bine defensiv, au așteptat greșeala noastă și chiar le-a ieșit totul din acest punct de vedere. Dar noi credem că putem elimina aceste greșeli. Târgu Mureș nu ne e superioară, dacă nu le dăm șansă”, a declarat Robert Lupu, pentru radiotimisoara.ro.

În meciul al doilea, programat mâine seară, la sala „Constantin Jude”, Informatica se va putea baza din nou pe experimentatul Florin Matei, revenit după suspendare. Va lipsi însă o altă piesă esențială, Stefan Rakic, sârbul văzând al doilea cartonaș galben în minutul 26 al meciului de la Târgu Mureș.

„Arbitri au comis din nou o greșeală, la fel ca și în cazul lui Florin Matei, în semifinala cu Galați. Noi se pare că suntem vânați și pierdem meci de meci jucători în urma unor greșeli. De această dată, scuza arbitrului a fost că nu a știut că Rakic mai avea un cartonaș galben și l-a dat ușor pe al doilea. Pe noi aceste scuze nu ne încântă, dar nu trebuie să ne gândim la arbitraj. Rakic e un jucător foarte important, nu îl vom avea mâine, iar în primul meci nu l-am avut pe Florin Matei, de asemenea, un jucător foarte important. În aceste condiții, e greu să joci finala de la egal la egal. Oricum, la Târgu Mureș nu putem acuza arbitrajul, pentru că noi nu ne-am ridicat la înălțimea acelui meci”, a comentat Robert Lupu pentru sursa citată.

Meciul al doilea al finalei, dintre Informatica Timișoara și City’US Târgu Mureș, va avea loc mâine, de la ora 19.30, la sala „Constantin Jude”. În cazul în care timișorenii se vor impune și vor egala situația la general, partida decisivă se va disputa miercuri, în același loc și la aceeași oră, cu titlul național pe masă. De precizat că Timișoara nu a câșigat niciodată titlul în futsal, deși a participat de-a lungul anilor cu două echipe în prima ligă (Futsal Poli și Informatica). De partea cealaltă, târgmureșenii au în palmares cinci titluri, ultimul cucerit chiar anul trecut.

About Gabriel Toth

Leave a Reply