Horațiu Gal: „Timișoara merită o echipă mare”


Horațiu Gal le-a oferit sâmbătă o lecție de handbal alb-violeților, câștigând cu Potaissa Turda, scor 29-26 la Timișoara. Tehnicianul care a construit din nimic un centru puternic în județul Cluj a evoluat ani de zile în tricoul Politehnicii, făcând parte din generație ce a adus ultimul titlu pe Bega în sportul cu mingea pe semicerc.

A învățat handbalul la Timișoara, a urcat pe cea mai înaltă treaptă alături de Poli, însă acum își pune în valoare cunoștințele și experiența în altă parte. Horațiu Gal, unul dintre handbaliștii cei mai reprezentativi pentru Timișoara în ultimul sfert de veac, se află la baza succesului formației din Turda, cu adevărat revelația acestui campionat.

Horațiu Gal va împlini miercuri 44 de ani, iar sâmbătă și-a făcut un frumos cadou, învingând cu 29-26 tocmai la Timișoara. Cel care debuta la vârsta de 17 ani în echipa Politehnicii, pe postul de conducător de joc, trage speranțe că orașul de pe Bega va vedea din nou handbal de calitate în anii următori.

„Vin cu foarte mare plăcere la Timișoara. Aici am învățat handbalul, aici am crescut. Eu sper din toată inima ca Timișoara să aibă din o o echipă mare, așa cum a fost cea din urmă cu două decenii, sper că se vor întoarce cupele europene, fiindcă Timișoara merită acest lucru. Aici e un public cunoscător de handbal, care merită cu prisosință să-și vadă echipa luptându-se acolo sus”, a declarat Horațiu Gal, după victoria Turdei de sâmbătă.

În anii petrecuți la Timișoara, Horațiu Gal a împărțit vestiarul cu jucători de excepție, precum Alexandru Buligan, Alexandru Folker, Vlad Caba, Alexandru Dedu, Ioan Basarabă sau Alexandru Matei și a fost pregătit de tehnicieni de renume, precum regretatul Constantin Jude sau Otto Hell, antrenorul sub comanda căruia s-a obținut titlul din 1991. Horațiu Gal și-a început și cariera de antrenor la Poli, în urmă cu un deceniu, imediat după ce a renunțat la cea de jucător.

About Gabriel Toth

Leave a Reply