CS Timișoara s-a impus în derby-ul orașului


CS Timișoara a câștigat derby-ul local cu Universitatea, în etapa de deschidere a Diviziei A de handbal feminin. Fetele lui Sorinel Voicu s-au impus cu 35-24, în fața unei formații cu o medie de vârstă puțin peste 18 ani.

CS Timișoara a debutat cu dreptul într-un sezon în care își propune atacarea promovării în Liga Națională. Trupa pregătită de Sorinel Voicu n-a întâmpinat mari probleme în compania concitadinei Universitatea, reușind să se impună la o diferență de 11 goluri.

Meciul a avut însă un început echilibrat, universitarele ținând să demonstreze că nu sunt dispuse să-și vândă prea ușor pielea. După aproape un sfert de oră, în care cele două reprezentante ale Timișoarei s-au aflat alternativ la conducere, experiența CS-ului a început să-și spună cuvântul și, grație formei de zile mari a Alinei Cioriciu, s-au distanțat treptat pe tabelă. La pauză, gazdele aveau deja un ecart de șase goluri (17-11), care a fost mărit în repriza secundă, chiar dacă Sorinel Voicu le-a dat minute și celorlalte jucătoare de pe bancă.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost, fără îndoială, Alina Cioriciu, marcatoare a 16 din cele 35 de goluri reușite de CST. Din formația gazdă s-au mai înscris pe lista marcatoarelor Loredana Sas – 5 goluri, Alina Marin – 5 goluri, Gabriela Curtuiuș – 3 goluri, Călina Calu – 3 goluri, Claudia Andrei – 2 goluri și Monica Bahuczki – 1 gol.

De partea cealaltă, Universitatea a punctat prin Anca Agape – 8 goluri, Florina Biro – 4 goluri, Mariana Șunei – 4 goluri, Daira Ghiocel – 3 goluri, Patricia Panait – 3 goluri și Lăcrămioara Negrea – 2 goluri.

Reacții la cald

Sorinel Voicu (antrenor CS Timișoara): „Pentru primul meci oficial, trebuie să recunosc că sunt mulțumit, deși se putea mai bine. Contează și meciurile de pregătire, noi în această vară am jucat o singură dată, cu o combinată a junioarelor II și III de la LPS Banatul. Cred că peste 2-3 etape să facem meciuri fără atâtea greșeli și fără atâtea ratări. Nu se punea problema învingătoarei astăzi. Mă bucur pentru reușita Alinei Cioriciu, ea se dăruiește foarte mult, chiar dacă uneori și greșește, dar e un catalizator pentru întreaga echipă. Eu îmi doresc 100% să promovez, dar de aici până la a putea e cale lungă. Va trebui să ne și întărim lotul cu 3-4 jucătoare, dacă vrem Liga Națională, și în plus trebuie să existe o stabilitate financiară”.

Cărăbaș Ionică (antrenor Universitatea Timișoara): „Pentru a putea obține performanță în sport, trebuie să îndeplinești două condiții: să vrei și să poți. Noi am îndeplinit doar prima condiție, am vrut, rămâne să mai și putem. Avem o echipă a cărei medie de vârstă e de 18 ani și 6 luni. E greu de lucrat cu un colectiv de junioare la nivel de seniori. Cu răbdare din partea tuturor factorilor implicați, eu zic că se va mai auzi de unele jucătoare care au evoluat azi. Trebuie menționat că azi a debutat în liga secundă de senioare Sandra Țepurică, la 15 ani și o lună. Cred că acesta e principalul câștig, alături de revenirea Dairei Ghiocel, care a cochetat cu loturile naționale. Sper să facem o anumită asanare la nivel de lot, pentru că am găsit aici lucruri ce nu au nimic în comun cu sportul de performanță. Unele jucătoare sunt plecate în vacanță în timpul campionatului, fapt pe care eu nu-l înțeleg”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply