Contra și Codrea, solicitați să dea o mână de ajutor Politehnicii

Noua administrație locală caută în aceste zile soluția prin care echipa-fanion a Banatului să își continue activitatea. Printre cei solicitați să dea o mână de ajutor la salvarea clubului sunt și foștii internaționali Cosmin Contra și Paul Codrea, care s-au arătat deschiși să discute cu autoritățile modul în care ar putea pune umărul la revitalizarea fotbalului timișorean.

Cosmin Contra e unul dintre oamenii cărora autoritățile le-au solicitat public implicarea în noul proiect. Fostul jucător și antrenor al Politehnicii s-a arătat dispus să-și expună ideile în fața noilor lideri locali. „Mi s-a cerut ajutorul, dar pentru a reuși să se facă ceva e nevoie de resurse. Depinde de autorități și de ce se dorește. Eu am o idee despre cum ar putea fi valorificat potențialul acestui oraș. Le-o voi prezenta celor care vor veni la copnducerea clubului, iar dacă ideea mea nu e agreată, n-am ce să fac”, a declarat Contra, cel care nu l-a uitat nici pe cel care a cerut săptămâna trecută insolvența propriului club. „ Poate vin alții, cu alte idei, care iau o echipă în prima ligă și apoi o lasă în insolvență. Probabil o să pornească o polemică pe tema asta, dar eu cred că așa ar fi normal, o echipă preluată în Divizia A să fie lăsată în Divizia A”, a mai spus Contra.

„Guriță” e de părere că indiferent de liga din care se va porni, trebuie realizat un proiect pe termen lung, care să cuprindă și investiții în infrastructură. „Nu cred că mai e momentul să vorbim despre ceva pe termen scurt. ne trebuie un proiect pe termen lung, care să cuprindă un stadion nou, alături de o sală polivalentă nouă. De la infrastructură pleacă toate. Terenuri de antrenament ai suficiente, așa că poți face o școală de fotbal extraordinară la Timișoara. Condiții sunt printre cele mai bune din România. Nu cred că se poate rămâne în Divizia B cu actuala societate, nu știu dacă ai putea promova cu o nouă societate. Nu știu, aceste chestiuni juridice mă depășesc. oricare ar fi varianta, eu propun un proiect pe termen lung”, a mai declarat Contra.

Alături de „Guriță”, ar putea veni lângă Poli și Paul Codrea, cel care s-a arătat interesat încă din vara trecută să contribuie la un nou proiect. „Așteptăm să se discute oficial. Mănușa a fost aruncată, să vedem continuarea. Nu știu în ce măsură aș putea ajuta clubul, asta vor decide autoritățile. Sunt sigur însă că dacă ne așezăm la masă să discutăm, vom găsi o soluție. Să pleci de jos, ți-ar trebui câțiva ani pentru a reveni în elită. Probabil prin obținerea unui loc în Liga a II-a ar fi mai ușor”, a declarat Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply