Liga a IV-a: ASU Politehnica, lider detașat și după runda a XII-a

gataia politehnicaASU Politehnica își menține cadența. Trupa lui Paul Codrea s-a impus sâmbătă cu 3-0 la Gătaia și conduce în continuare ierarhia. La trei puncte distanță se menține Ripensia, învingătoare vineri, în fața Jimboliei, urmată la o lungime în spate de CS Dumbrăvița, care s-a întors cu trei puncte importante de la Ghiroda.

Liderul ASU Politehnica și-a luat revanșa pentru punctele pierdute anul trecut la Gătaia, care au fost sinonime cu ratarea promovării. „Dubla” lui Ionaș și reușita lui Filimon au consfințit o victorie importantă pentru alb-violeți, care se mențin la trei puncte în fața principalei urmăritoare, Ripensia. Roș-galbenii câștigaseră vineri după-amiază, în prologul rundei, contra Jimboliei, Rațiu și Ciobai trecându-și în cont primele puncte stagionale în tricoul roș-galben. „Rață” mai are un gol la activ în acest campionat, chiar în runda inaugurală, însă pentru Cocoșul Orțișoara, în victoria cu 3-1 de la Făget.

CS Dumbrăvița pare să o fi scos definitiv pe campioana CS Ghiroda din cursa pentru promovare. După ce alb-albaștrii au deschis scorul prin Sebastian Budur, elevii lui Florin Macavei au întors rezultatul în repriza a doua, prin Alexandru Ionuț și Ciprian Ștreangă. Probleme din ce în ce mai acute la Ghiroda, acolo unde măsurile pecuniare luate de conducere au generat plecări în bloc: antrenorul Vlad Bura, plus jucătorii Emanuel Pătrașcu, Andrei Bogdan și fații Constantin și Ioan Popa. Ghiroda a fost condusă de pe margine la jocul de sâmbătă, cu Dumbrăvița de Cosmin Ciublea și Gabriel Giuchici.

CFR Timișoara a reușit să găsească drumul spre prima victorie după un șir de șase runde în care a înregistrat numai eșecuri. Tinerii „leoparzi” conduși de Claudiu Arba s-au impus la limită pe terenul din Peciu Nou, grație reușitei lui Călin Petri. Ultimul succes al alb-vișiniilor se consemna în runda a cincea, 1-0 cu Pobeda Dudeștii Vechi.

Într-un alt colț al Timișoarei, în Freidorf, situația devine cu adevărat dramatică. Auto nu a agonisit decât un punct în 12 etape și sunt slabe șanse să paseze „lanterna” până în iarnă. „Mecanicii” au pierdut la scor de tenis, chiar pe propriul teren, cu AS Murani,care până acum nu smulsese niciun punct din deplasare în acest sezon. Un recital oferit de Stelian Argatu, care a marcat de patru ori în poarta timișorenilor.

Remarcabilă performanța din acest tur a Cocoșului Orțișoara. Trupa lui Ghiță Chimiuc s-a instalat pe un confortabil loc 5, peste campioana Ghiroda, după victoria cu 2-0 în fața „bulgarilor” din Dudeștii Vechi. Mai mult decât atât, „cocoșii” au bifat al șaptelea meci la rând fără gol primit. Ultima „boabă” încasată de Orțișoara se consemna în runda a cincea, în victoria cu 3-1 din Freidorf, cu Auto, meci disputat pe 30 august.

Nu s-au consemnat modificări în zona de vârf a clasamentului golgheterilor. Atacantul Dumbrăviței, Lucian Stoica, e însoțit în continuare pe podium de principalii oameni de gol ai Ripensiei, Raul Briciu și Ndiaye Mediop. Iată cum arată ierarhia marcatorilor după 12 etape:

14 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița);
13 goluri: Raul Briciu (Ripensia);
11 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia);
10 goluri: Iorgovan (ASU Politehnica);
9 goluri: Vântură (Mașloc);
8 goluri: S. Budur (Ghiroda), St. Argatu (Murani);
7 goluri: Sârbu (Sânnicolau Mare), R. Mirciov (Pobeda);
6 goluri: Hoța (Peciu Nou), Crețan (Gătaia), Ghinescu (ASU Politehnica), Blaga (Pobeda), Vucea (ASU Politehnica), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda), Ștreangă (Dumbrăvița);
5 goluri: Fodor (Racovița), Foldi (Șag), Ionaș (ASU Politehnica), Țofei (Făget);
4 goluri: Bartha (Pobeda), Ciumacenco (Peciu Nou), Gălan (ASU Politehnica), Bratan (Pobeda), Radu (Sânnicolau Mare), Cătău (Giroc), Moroșanu (Racovița), Barburescu (Ripensia), Soreanu (Giroc), Roman (Ghiroda), Dancia (Gătaia), D. Băban (Jimbolia), Ionuț (Dumbrăvița), Diaconescu (Orțișoara), Chitescu (Șag);
3 goluri: Prelipceanu (Murani), Ciobanu (Șag), Dragomir (Făget), Nanu (Racovița), Kovacs (Dumbrăvița), Ploscariu (Racovița), Bârsanu (Giroc), Kosak (Orțișoara), Apostol (Făget), Șchiopu (Racovița), Mezin (Murani), Jichici (Ghiroda), Moricz (Giroc), Popa (Ripensia), D. Oberșterescu (Sânnicolau Mare), Cosur (Mașloc).

Rezultatele și marcatorii etapei a XII-a:

Ripensia Timișoara – Marcel Băban Jimbolia 2-0 (Rațiu, Ciobai)
Progresul Gătaia – ASU Politehnica 0-3 (Ionaș 2, Filimon)
Unirea Sânnicolau Mare – CS Giroc 5-0 (Novac 2, Michi, D. Oberșterescu, Oancia)
Voința Mașloc – Progresul Racovița 2-0 (Hrițcan, Cosur)
AS Peciu Nou – CFR Timișoara 0-1 (Peteri)
CS Ghiroda – CS Dumbrăvița 1-2 (Budur – Ionuț, Ștreangă)
Auto Timișoara – AS Murani 3-6 (M. Andrei, Pitic, Cine – St. Argatu 4, D. Tulcan, Malik)
Cocoșul Orțișoara – Pobeda Dudeștii Vechi 2-0 (A. Vlad, Diaconescu)
Arsenal Flacăra Făget – Timișul Șag 1-2 (Țofei – Chitescu 2)

About Gabriel Toth

Leave a Reply