Vali Calafeteanu contribuie cu un eseu la victoria „stejarilor” cu Spania

1474465_10151997324708270_1302497088_n
Punct ochit, punct lovit! Naționala de rugby a României a trecut, fără mari emoții, de Spania, în cel de-al treilea joc din actuala ediție a Cupei Europene a Națiunilor. A fost 32-6 pentru „stejari”, rezultat la care demi-ul campioanei RCM Timișoara, Vali Calafeteanu, a contribuit cu un eseu.

România nu mai poate rata Cupa Mondială din 2015, continuându-și astfel șirul de prezențe consecutive la turneul final, un exemplu pentru reprezentativele celorlalte sporturi de echipă practicate în țara noastră.

Selecționata condusă de galezul Lynn Howells s-a impus astăzi, la Cluj, în fața Spaniei, după un joc convingător. Tricolorii au avut însă ceva de furcă cu ibericii la start, până spre finalul primei părți tabela fiind modificată doar prin lovituri de pedeapsă: Vlaicu, de două ori, în minutele 7 și 20, respectiv Charlie Malie, în minutul 22. În ultimul minut al primei reprize, România a beneficiat de un eseu de penalitate, după trei greșeli grave comise de spanioli pe faza de apărare, Vlaicu stabilind apoi scorul la pauză: 13-3.

Spania a micșorat diferența, în minutul 49, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de același Malie, după care România s-a dezlănțuit, în ultima jumătate de oră de joc. Mai întâi, în minutul 59, Ionuț Dumitru a reușit un nou eseu pentru „stejari”, transformat de Vlaicu. În minutul 65, a venit rândul demi-ului Timișoarei, Vali Calafeteanu, să găsească o breșă în apărarea iberică și să țâșnească până în terenul de țintă. Cu trei minute înainte de final, Ionuț Dumitru a reușit a doua sa încercare din această partidă, oprind tabela de pe Cluj Arena la 32-6.

În XV-le de start al naționalei României, Lynn Howells a trimis patru rugbyști proveniți de la campioana națională RCM Timișoara. E vorba despre Cătălin Fercu, Vali Calafeteanu, Vali Popîrlan și Stelian Burcea. Talonerul Eugen Căpățână l-a schimbat pe Andrei Rădoi, în minutul 61, iar spre final și-a făcut intrarea în teren și cel de-al șaselea convocat din tabăra bănățeană, Mădălin Lemnaru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply