Universitatea, pregătită pentru derby-ul timișorean la handbal feminin


Duminică debutează a doua parte a întrecerii din Divizia A de handbal feminin, cu derby-ul dintre cele două reprezentante ale orașului de pe Bega, Universitatea – CS Timișoara. Gruparea studențească, penultima clasată în seria vestică, speră la victorie, după ce în tur a cedat în fața conditadinei, deși a practicat un joc destul de bun.

După aproape o lună de pregătiri, formația de handbal feminin Universitatea Timișoara revine în lupta de pe semicerc. Fetele pregătite de Cornel Jude și Cărăbaș Ionică vor înfrunta duminică, în prima etapă a returului Diviziei A, concitadina CS Timișoara. „Studentele” s-au reunit pe 4 ianuarie, disputând de atunci trei meciuri de verificare, în compania penultimei clasate din seria estică a ligii secunde, Nova Force Giurgiu, înregistrând două victorii și o înfrângere.

„Pregătirea am început-o în 4 ianuarie, am reușit să efectuăm și un cantonament la Băile Herculane iar apoi ne-am antrenat zilnic la Timișoara. Am susținut și trei jocuri de verificare, în compania echipei din Giurgiu. Exceptând două mici probleme de sănătate, pot să spun că totul e bine”, ne-a declarat antrenorul Cornel Jude.

Tehnicianul grupării universitare a vorbit și despre cele trei nume noi ce se regăsesc în lotul echipei din această iarnă. „Ca noutăți avem trei fete, pe care le-am luat cu dublă legitimare, de la LPS Banatul, și anume portărița Adelina Opriș, interul Dana Mihailovici și conducătorul de joc Loredana Kovacs”, ne-a mai spus Jude.

În partida de duminică, împotriva celor de la CS Timișoara, Cornel Jude speră la o victorie, după ce în tur a pierdut în fața rivalei locale, scor 24-35. „Fiecare echipă își joacă șansa ei. Noi dorim să câștigăm, iar același lucru sunt convins că își dorește și cealaltă echipă din Timișoara. Din punctul meu de vedere, cea mai în formă echipă va câștiga, sperăm însă ca noi să fim aceea. CS Timișoara are un lot mai experimentat, dar noi venim cu tinerețea, deci să vedem ce va ieși duminică”, a prefațat Cornel Jude întâlnirea de duminică dimineață.

Deși în acest joc vor fi implicate ambele reprezentante ale Timișoarei din handbalul divizionar, Cornel Jude nu se așteaptă la o asistență mai mare decât de obicei. „Nu cred că va fi mai multă lume. Nu mai vine lumea nici la handbal masculin, dar mai la fete. Vor veni prietenii, rudele și cam atât”, spune Cornel Jude, care consideră acest lucru ca o consecință a gratuității generale cu care s-au obișnuit timișorenii atunci când vine vorba de sport: „Să ne gândim doar că intrarea e gratis la toate sporturile din Timișoara, începând cu baschetul, care s-a luptat pentru titlu. Asta mi se pare o jignire pentru sportivi. Închipuiți-vă cum ar fi ca la teatru să fie intrare liberă. Cam așa e și aici, și totuși lumea nu vine. Probabil e și lipsa de valoare a echipelor, probabil că și oamenii au alte preocupări. Plus că s-au și obișnuit așa. Probabil în alte condiții de performanță, ar veni mai multă lume, dar așa, toată lumea are televizor, unde vede tot ce ar dori să vadă și e mai simplu așa”, a opinat Cornel Jude.

Partida Universitatea Timișoara – CS Timișoara se va desfășura duminică, în sala „Constantin Jude”, cu începere de la ora 11.

About Gabriel Toth

Leave a Reply