Sărbătoare cu fast pentru campionii din 1972


Pe 15 septembrie, timișorenii sunt invitați să-și facă timp pentru rugby. Pe lângă partida dintre RCM și Farul Constanța, ultima pe care bănățenii o vor disputa pe teren propriu în play-off, va avea loc un meci de old-boys, în care protagoniști vor fi cei care au adus, în urmă cu 40 de ani, singurul titlu din istoria rugbyului timișorean.

Sfârșitul săptămânii viitoare aduce o adevărată sărbătoare a rugbyului timișorean la arena „Gheorghe Răcșanu” din Ronaț. RCM Timișoara va disputa ultimul joc pe teren propriu din play-off, împotriva celor de la Farul Constanța, însă meciul elevilor lui Chester Williams nu va fi singura atracție a zilei.

La inițiativa lui Nicolae Strâmbeanu, fost rugbyst la Universitatea, s-a reușit contactarea tuturor supraviețuitorilor din echipa care în 1972 cucerea titlul de campioană, pentru un meci de old-boys cu totul aparte. Toți cei 11 chemați au dat curs invitației și vor reveni pe teren, duminica viitoare, alături de foști jucători din diferite generații ale clubului.

„De câțiva ani, foștii juniori, împreună cu o parte din cei pe care îi admiram la vremea respectivă, ne strângem la o masă festivă, care are loc de obicei în luna iulie. Astfel mi-a încolțit în minute ideea organizării acestei partide. Ne-am strâns la masă și am discutat mai serios această propunere. Am reușit să strângem și fondurile necesare pentru organizarea acestui eveniment, la nivelul la care merită să fie organizat”, a declarat inițiatorul evenimentului, Nicolae Strâmbeanu.

Din echipa care urca pe prima treaptă a podiumului național în 1972, vor putea fi (re)văzuți  Emanoil Ene, Octavian Vlad, Ewald Vollmann, Ion Iacob, Bebe Ceaușu, Marian Ghețu, Gheorghe Cândea, Iuliu Peter, Nicolae Duță, Bimbo Trailovici și Radu Malancu. Alături de ei, vor mai juca nume precum Nicolae Strâmbeanu sau Alexandru Domocoș, antrenorul echipei RCM din prima parte a sezonului trecut.

Show aerian, muzică și magie

Pe lângă cele două meciuri de rugby, organizatorii au pregătit numeroase surprize suporterilor ce vor lua drumul arenei din Ronaț. Un show aerian, un număr de scamatorie oferit de Magicianul Augustin, concursuri cu premii oferite de agenția Ultramarin, sunt doar câteva dintre punctele din programul evenimentului. Nici copiii nu au fost uitați, aceștia având pregătite o serie de workshop-uri și jocuri, oferite de firma Decathlon.

„Rugby-ul este un sport complex, din nefericire prea puțin promovat în țara noastră. Ne dorim să schimbăm acest lucru, motiv pentru care vom organiza pe lângă acest eveniment de amploare, care are ca punct cheie partea de networking, o serie de workshop-uri gratuite pentru copii, sperând astfel să găsim noi embleme ale acestui sport”, a declarat Liana Marin, reprezentanta Mass Media Consulting, companie implicată activ în organizarea evenimentului.

Întreg spectacolul se va încheia cu un concert susținut de Pasărea Colibri, urmat de un cocktail, o degustare de vinuri Comtesse du Barry și o licitație caritabilă. Organizatorii așteaptă aproximativ 2.000 de spectatori, intrarea fiind liberă. Cei care doresc să își asigure un loc în loja VIP, sunt rugați să se înscrie la concursul organizat pe pagina oficială de Facebook a evnimentului (www.facebook.com/pages/Rugby4oldBoys/), în perioada 6-12 septembrie.

About Gabriel Toth

Comments

 1. Rugby4OldBoys says

  Vrei ca pe 15 septembrie sa urmaresti meciul demonstrativ Rugby 40 Old Boys ca un adevarat VIP?

  Nimic mai simplu! Spune-ne in ce loc a fost inscriptionat mesajul “Trecatorule, opreste-te un moment si inclina-te in fata usii caminului unde traiesc perlele rugby-ului romanesc”, si poti fii unul dintre cei 5 castigatori ai unei invitatii VIP pentru doua persoane.
  Asteptam raspunsurile pe wall-ul nostru, Facebook.com/Rugby4OldBoys, pana pe data de 12 septembrie, cand vom anunta norocosii castigatori, alesi prin tragere la sorti.

  Fii gata pentru experienta VIP a unui meci de rugby adevarat!

Trackbacks

 1. […] “De câţiva ani, foştii juniori, împreună cu o parte din cei pe care îi admiram la vremea respectivă, ne strângem la o masă festivă, care are loc de obicei în luna iulie. Astfel mi-a încolţit în minute ideea organizării acestei partide. Ne-am strâns la masă şi am discutat mai serios această propunere. Am reuşit să strângem şi fondurile necesare pentru organizarea acestui eveniment, la nivelul la care merită să fie organizat”, a declarat iniţiatorul evenimentului, Nicolae Strâmbeanu, citat de druckeria.ro. […]

 2. […] “De câţiva ani, foştii juniori, împreună cu o parte din cei pe care îi admiram la vremea respectivă, ne strângem la o masă festivă, care are loc de obicei în luna iulie. Astfel mi-a încolţit în minute ideea organizării acestei partide. Ne-am strâns la masă şi am discutat mai serios această propunere. Am reuşit să strângem şi fondurile necesare pentru organizarea acestui eveniment, la nivelul la care merită să fie organizat”, a declarat iniţiatorul evenimentului, Nicolae Strâmbeanu, citat de druckeria.ro. […]

Leave a Reply