Primăria a întors din nou spatele celor de la Timba


Nicolae Robu continuă să se opună cu vehemență sprijinirii financiare a „urșilor”. BC Timba n-a văzut nici astăzi vreun leu din partea Primăriei, asta în condițiile în care majoritatea echipelor sportive din oraș au primit o sumă cât de mică.

Baschetul timișorean a realizat în acest an o performanță unică. Pentru prima oară în istorie, orașul va fi reprezentat de două echipe în prima ligă masculină. De regulă, pentru orice oraș, o asemenea realizare ar reprezenta un motiv de laudă. Nu și pentru Timișoara.

Primarul Nicolae Robu s-a opus și astăzi, cu o înverșunare greu de înțeles, sprijinirii financiare a nou-promovatei Timba. Chiar dacă suma propusă astăzi de către consilierul local Flavius Boncea aproape că s-a înjumătățit față de cea inițială (150.000 lei), edilul-șef le-a cerut răspicat consilierilor să nu voteze acest amendament. „Nu avem fonduri suficiente de risipit, banii publici trebuie utilizați cu folos”, a fost replica lui Robu, în ședința de plen de astăzi.

Primăria a încercat să dreagă busuiocul

După ce proiectul de sprijinire financiară a clubului a căzut la vot, Primăria a scos din mânecă premiul de consolare pentru „urși”. Cu ocazia Zilei Timișoarei, aleșii locali s-au oferit să-i premieze cu câte 500 de lei pe Florin Popa și Petru Czmor, pentru performanța promovării în elita baschetului românesc. Cei doi jucători au refuzat însă banii, spunând că baschetul e un sport de echipă, toți componenții lotului meritând să fie premiați.

Celelalte echipe sportive, mai norocoase

După ce la ultima ședință de Consiliu Local s-a amânat acordarea de bani către echipele sportive din oraș, astăzi aproape toate cluburile timișorene și-au asigurat suportul municipalității.

Iată lista retribuțiilor, în ordinea descrescătoare a sumei:

RCM Timișoara (rugby) – 400.000
CSU Politehnica (handbal) 250.000
BC Danzio (baschet feminin) 190.000
CSS Bega (sporturi juniori) 70.000
LPS Banatul – CSS Banatul – 60.000
CS Timişoara (handbal feminin – liga a II-a) 60.000
CFR Timişoara (centru de copii + fotbal feminin) 40.000
Auto Timişoara (fotbal – liga a IV-a) 15.000

 

 

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply