Poli a revenit în fotoliul de lider

Poli Timișoara a câștigat penultimul joc din acest sezon pe teren propriu, scor 4-0, cu Juventus București. Alb-violeții, deja promovați din punct de vedere sportiv, și-au propus pe acest final de campionat să „sufle” primul loc Gloriei Bistrița, lucru din ce în ce mai aproape de a fi realizat.

Timișorenii n-au avut nicio emoție în fața Juventusului, grupare deja retrogradată, după eșecul de la mijlocul săptămânii, de pe teren propriu, cu FC OIt. Gruparea din capitală a pus rar probleme în ofensivă, singurul ei obiectiv de-a lungul meciului fiind limitarea proporțiilor scorului.

Cu Robert Szalkai titular în premieră la prima echipă, alb-violeții au deschis scorul în minutul 23, prin Rover Cârstea, cel care a fructificat la maximum o centrare de pe dreapta a lui Mera. Peste alte cinci minute, tabela de pe „Dan Păltinișanu” avea să sufere o nouă modificare, Alex Boștină reușind să își treacă pentru prima oară numele pe lista marcatorilor. În partea secundă, elevii lui Velcea și-au continuat atacurile, iar nou-intratul Alex Popovici a eușit o „dublă”, în minutele 70 și 78, care au consfințit cea mai clară victorie al timișorenilor de pe teren propriu din acest sezon.

După victoria cu 4-0 în fața celor de la Juventus, Poli a urcat pe primul loc în clasament, și grație eșecului Gloriei Bistrița, scor 0-2, pe terenul lui FC Bihor. În acest moment cele două promovate se află la egalitate de puncte, 61, însă atât golaverajul, cât și meciurile directe sunt în favoarea Politehnicii.

Poli Timișoara (antrenor Valentin Velcea): Lepmets – Mera, Scutaru, Ilie, Sandu – Chiș (75 Popa), Poparadu, Petcuț, Szalkai – Cârstea (59 Popovici), Boștină (66 Rocha)

Juventus București (antrenor Emil Floruț): Bobariu (32 Sardescu) – Petrescu, Bârsănel (71 Șerbu), Crișan, Stănică (62 Radu), Goșman, Daia, Dumitru, Busuioc, Bănuță, Chiva

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply