Informatica Timișoara tranșează clar derby-ul Banatului! Un reșițean a reușit „dubla” împotriva fostei echipe

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Etapa a 11-a, ultima a turului din prima ligă de futsal, a programat, aseară, derby-ul bănățean dintre Muncitorul Reșița și Informatica Timișoara. Un duel dezechilibrat, scorul de 6-0 în favoarea vicecampioanei României vorbind de la sine. Timișorenii par în revenire de formă, în ciuda frământărilor din interiorul clubului din ultima perioadă, și sunt pregătiți să-și ia revanșa în fața liderului Autobergamo Deva, în meciul ve ca avea loc pe 21 noiembrie, în fieful hunedorenilor.

Doar trei minute a rămas tabela Sălii Polivalente din Reșița nemodificată la jocul de aseară, internaționalul sârb Slobodan Janjic fiind cel ce a deschis scorul. În minutul 8, Informatica și-a dublat avantajul, grație punctului semnat de Valentin Ilaș, jucător sosit anul trecut tocmai de la Muncitorul. Până la pauză, trupa pregătită de reșițeanul Robert Lupu a mai punctat o dată, prin Milos Simic, în penultimul minut al primului mitan.

Lipsită de o serie de jucători de bază, printre care și căpitanul Adrian Moț, formația reșițeană nu a putut oferi o replică pe măsură nici în partea a doua a meciului. Astfel că Informatica a continuat să se distanțeze pe tabelă. În minutul 23, brazilianul Savio Valadares a urcat scorul la 4-0, pentru ca, în minutul 33, reșițeanul Ilaș să realizeze dubla. Rezultatul final, 6-0 pentru Informatica, a fost stabilit în minutul 38, de Milos Simic, aflat la rândul său la a doua reușită a partidei.

„A fost un meci bun pentru noi, mi-aș fi dorit ca Reșița să fi avut tot lotul valid pentru acest joc, deoarece urmează pentru noi un meci dificil la Deva și aș fi vrut ca jucătorii mei să aibă un meci așa cum știu eu că este împotriva Muncitorului și anume unul greu. Consider că Reșița a jucat bine, în ciuda problemelor pe care le au, au avut o prestație bună, în schimb noi avem o echipă în care s-au făcut investiții destul de mari. Suntem o echipă care avem un alt obiectiv decât al Muncitorului și cred că era normal ca noi să câștigăm acest meci. Obiectivele noastre sunt cupa și campionatul și sperăm să reușim să ni le îndeplinim”, a declarat antrenorul-jucător al Informaticii, Robert Lupu, citat de expressdebanat.ro.

Muncitorul Reșița: Copocean, Doană, Bârcean, Iago, Mitru, Sturzu, Takacs, Păvan, Mihuțescu, Fedor, Popescu.

Informatica Timișoara: Giurcanu, Rakic, Rajcevic, Simic, S. Janjic, Koivunaki, Lungu, Felipe, Savio, Ivașcu, Apostol, Ilaș, F. Matei, R. Lupu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply