Informatica repatriază un bănățean din eșalonul secund al Spaniei

dantisInformatica Timișoara a oficializat un nou transfer pentru returul campionatului. E vorba despre tânărul Alex Dantiș, jucător originar din Deta, care sosește de la CFS Laguna Cambrils, formație din liga secundă a Spaniei.

Alexandru Dantiș se află la prima experiență în futsalul românesc. Născut la 3 septembrie 1995 la Deta, Dantiș a evoluat în ultimii ani în străinătate, cochetând în Spania și cu fotbalul pe teren mare. S-a apropiat de futsal, pe care l-a practicat în eșalonul secund al puternicului campionat spaniol, la CFS Laguna Cambrils, la care a lăsat o impresie plăcută.

Transferul lui Dantiș la Informatica a fost anunțat aseară, pe pagina de Facebook a grupării spaniole: „Alex Dantiș părăsește temporar echipa CFS Laguna, după ce a primit o ofertă de la Informatica Timișoara, formație de primă ligă de România. Alex va încerca să își câștige un loc într-unul dintre cele mai puternice cluburi din România. Vrem să îți urăm mult noroc în aventura ta, în care să-ți îndeplinești visul. Îți mulțumim pentru efort, pentru atașamentul pentru clubul nostru și calitatea umană pe care ai arătat-o în lunile în care ai fost alături de noi. Noroc, Dantiș, toți «laguneros» sunt alături de tine!”, e mesajul postat pe pagina grupării spaniole.

De altfel, la reunirea din această săptămână a lotului Informaticii, antrenorul-jucător Robert Lupu a anunțat tratativele cu un fotbalist originar din zonă, care evoluează în Spania. „Vom mai aduce un tânăr din Timișoara, care a jucat în liga secundă din Spania. Sperăm să ajungă, are avionul pe vineri”, spunea Robert Lupu la mijlocul săptămânii.

Alex Dantiș e a treia noutate a iernii la Informatica, după portarul „Sile” Giurcanu și fostul atacant al lui Poli la fotbalul pe teren mare, Florin Dochița, care ar urma să fie reprofilat în pivot la echipa de futsal a Timișoarei. Din spusele lui Robert Lupu, bănățenii mai așteaptă în aceste zile sosirea unui jucător brazilian.

About Gabriel Toth

Leave a Reply