Fabricul își conservă tradiția fotbalistică

Cea de-a 72-a întâlnire dintre căsătoriții și necăsătoriții din cartierul Fabric a revenit purtătorilor de verighetă. Deși publicul a fost puțin numeros, iar numele mari au lipsit, organizatorii se felicită pentru faptul că au respectat tradiția veche de 76 de ani a duelurilor fotbalistice de lângă Pădurea Verde.

Unul dintre cele mai vechi cartiere ale Timișoarei păstrează cea mai veche tradiție a fotbalului timișorean. Din 1936 încoace, căsătoriții și necăsătoriții din Fabric se înfruntă anual pe teren, nu de puține ori ineditele întâlniri având protagoniști celebri de pe scena fotbalistică a orașului.

Pe singurul stadion al cartierului rămas funcțional, „Electrica”, însurații și burlacii și-au dat întâlnire în această dimineață pentru a onora vechea tradiție a zonei. Puțin spectatori s-au încumetat să ia însă parte la meciul anual, din cauza căldurii înnăbușitoare. De asemenea, și vedetele au lipsit, din motive obiective. Cu toate acestea, toți cei care au răspuns prezent solicitării organizatorilor au pășit pe teren cu gândul de a duce mai departe obiceiul început în vecini, pe fosta arenă UMT.

Pe teren s-au dat lupte grele. Ambele echipe au avut ambiția de a-și onora tabăra. Învingători la ultimele ediții, necăsătoriții au încercat din răsputeri să își continue seria pozitivă, însă în final, mai experimentații fotbaliști ai căsătoriților s-au impus cu 3-2.

„A fost un meci foarte greu, dar echipa mai bună a câștigat. În săptămâna dinaintea jocului ne-am și pregătit, iar acest lucru s-a văzut. Am mizat pe apărare și apoi pe contraatac, aceasta a fost tactica câștigătoare”, a declarat la final căpitanul căsătoriților, Nicolae Fluture.

„Am fost copleșiți de eveniment și din cauza căldurii n-am putut face față evenimentului. La anul vreau să rămân tot la necăsătoriți, să continuăm tradiția și să câștgăm noi”, a declarat căpitanul echipei burlacilor, Paul Grosu. La „repriza a treia”, organizată în pub-ul Pago, reprezentantul învinșilor a primit un morcov din care a fost obligat să muște, conform tradiției moștenite încă din anii 30.

Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Ionuț Bârză, din tabăra căsătoriților. Totuși, tehnicul fotbalist al învingătorilor a recunoscut că a jucat pe „fals”, el urmând săspună adio burlăciei abia la anul.

About Gabriel Toth

Leave a Reply