Eliminare dramatică pentru România! „Tripla” lui Florin Matei, insuficientă în „vulcanul” de la Debrecen

1749183_w2Naționala de fotbal în sală a României ratează prezența la Campionatul European din 2016. Tricolorii au pierdut astăzi dramatic returul barajului cu Ungaria, 3-4 la Debrecen, maghiarii reușind golul victoriei în ultima secundă a prelungirilor. Toate cele trei goluri ale României au fost înscrise de jucătorul Informaticii Timișoara, Florin Matei, însă „tripla” sa s-a dovedit în final insuficientă.

Meciul decisiv pentru calificarea la Euro, de la Debrecen, pornea de la scorul de 2-2, înregistrat săptămâna trecută, în manșa tur, la Buzău. În moderna Fönix Arena, cu un public numeros, zgomotos și chiar arțăgos, maghiarii au avut inițiativa și au deschis scorul în minutul 4, prin Harmisch. Tricolorii au forțat egalarea, însă maghiarii au irosit câteva șanse uriașe de a-și majora avantajul în prima repriză. În cele din urmă, s-a făcut 1-1, jucătorul Informaticii Timișoara, Florin Matei, învingându-l pe portarul Toth cu un șut de la distanță, în minutul 15.

România a preluat conducerea în minutul 25, prin reușita aceluiași Florin Matei, care a transformat o lovitură de pedeapsă. Fază controversată, arbitrul sancționându-l cu henț și eliminare pe autorul primului gol maghiar, Harmisch, gazdele susținând că balonul l-a lovit în spate.

Avantajul tricolorilor nu a ținut însă decât cinci minute, Ungaria egalând în minutul 30, după ce o minge trimisă de Droth, spre colțul lung, a fost împinsă în plasă, din alunecare, de Hosszu. Cu patru minute înainte de final, România putea da lovitura, însă Florin Matei a ratat o lovitură de pedeapsă, dictată pentru acumularea a șase greșeli în tabăra maghiară.

S-a intrat în prelungiri, acolo unde România a început cum nu se putea mai bine. În primul minut de timp suplimentar, un alt jucător al Informaticii, Al-Ioani, a zguduit bara cu un șut de la distanță. Iar la faza următoare, Florin Matei a reușit „tripla”, împingând balonul în poarta goală. Avantajul României putea fi majorat în minutul 43, atunci când tricolorii au beneficiat de o nouă lovitură de pedeapsă, pe care a executat-o de această dată Cristian Matei (fratele lui Florin, de la Autobergamo Deva), însă nici el nu a reușit să marcheze. Pe finalul primei reprize de prelungiri, Ungaria a avut o șansă uriașă, prin Droth, care s-a trezit singur cu mingea, față în față cu Iancu, dar n-a reacționat îndeajuns de rapid pentru a pune pericol.

Repriza a doua a timpului suplimentar i-a găsit pe maghiar în atac permanent, în multe momente chiar cu portar-înaintaș. Iar insistența le-a fost finalmente fructificată. Mai întâi, Droth a restabilit egalitatea în minutul 47, cu un șut puternic, de la distanță, la care Iancu n-a avut reacție. Apoi, când toată lumea se pregătea de lovituri de departajare, o minge aruncată în fața porții lui Iancu a fost deviată de același Droth, care a înscris, exact în ultima secundă a meciului, declanșând fiesta la Debrecen.

S-a încheiat Ungaria – România 4-3, iar vecinii noștri merg la Campionatul European din Serbia, cu scorul general de 6-5. Toate golurile tricolorilor din această „dublă” de baraj au fost înscrise de jucători proveniți de la Informatica Timișoara: Florin Matei – cu o „triplă” astăzi și un gol la Buzău, și Ion Al-Ioani, care deschidea scorul în manșa tur. Tot de la Informatica, au mai jucat, titulari, căpitanul Robert Lupu și portarul Vlad Iancu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply