Echipa concepută de autorități se va numi ACS Poli Timișoara

Nicolae Robu a anunțat astăzi că numele noii echipe a orașului se va numi ACS Poli Timișoara. Denumirea a fost aprobată de către juriștii Federației, care i-au înștiințat în această dimineață pe noii lideri locali că pot înscrie clubul sub această formă.

În vreme ce Politehnica Timișoara se află în insolvență, autoritățile pun bazele unei noi entități care să reprezinte orașul în cel de-al doilea eșalon. Mutarea nou-promovatei ACS Recaș pe „Dan Păltinișanu” e bătută în cuie, una dintre ultimele neclarități, cea legată de denumire, fiind lămurită astăzi. Juriștii de la FRF l-au înștiințat în această dimineață pe Nicolae Robu de faptul că noul club se va putea numi ACS Poli Timișoara.

Noul club se va constitui sub forma unei asociații non-profit, în care vor intra Consiliul Local, Consiliul Județean și Universitatea Politehnica. Echipa va fi pregătită, cel mai probabil, de Valentin Velcea, cel care, de altfel, conduce în continuare antrenamentele vechii echipe, patronate de Marian Iancu, până la lămurirea situației. În această săptămână, urmează ca și lotul echipei din Recaș să ajungă pe „Dan Păltinișanu”, Velcea având sarcina de a alege jucătorii pe care îi consideră utili noii formațiuni.

ACS Poli va avea un buget cifrat în jurul sumei de 1 milion de euro, obiectivul fiind promovarea în prima ligă. „Se va lucra cu o transparență totală și evident fiecare ban va fi folosit chibzuit. Când vom ajunge să promovăm, dacă trebuie o să facem și ajustări și vom deveni societate pe acțiuni. Vom merge pe ideea de a nu da salarii mari, ci de a da prime pe rezultate și respectiv primă de obiectiv. Dar eu vreau ca salariile cât sunt stabilite în contract să fie plătite ritmic oricărui angajat. Asta este o dovadă de respect pentru fotbaliști, pentru echipa tehnică, nu se poate să nu îi dai salarii cu lunile și îi pretinzi să facă performanță”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei își dorește ca în noua societate să se regăsească, pe viitor, și ASFC-ul, deținătorul de drept al palmaresului Politehnicii Timișoara. În această problemă însă, mingea e în terenul lui Marian Iancu. „Sper să putem aduce palmaresul la nouă structură pentru că Marian Iancu a afirmat mereu că își va respecta acea promisiune care a făcut-o, că va dezlega ASFC-ul de societatea comercială”, a mai spus Robu.

Un african în probe

La antrenamentele ce se desfășoară în această săptămână pe stadionul „Dan Păltinișanu” și-a făcut apariția și un fundaș stânga din Gambia. Dodou Susso are 22 de ani și a evoluat până acum doar în campionatul țării sale, la Gamtel. Susso are trei prezențe în prima reprezentativă a Gambiei.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply