Dublă victorie cu Metaloplastika pentru CSU Poli


Handbaliștii de la CSU Poli au susținut primele două reprezentații în fața propriilor suporteri din această vară. Elevii lui Nedeljko Vuckovic au învins în două rânduri gruparea sârbă Metaloplastika Sabac, locul 4 în ultima ediție a campionatului din țara vecină.

Miercuri după-amiază, a avut loc prima întâlnire dintre cele două formații, una ce a stat sub semnul echilibrului. După un început mai bun al sârbilor, alb-violeții și-au revenit până la pauză, conducând la finalul primelor 30 de minute cu 13-9. În partea secundă, Metaloplastika și-a revenit, astfel că, în cele din urmă, timișorenii s-au mulțumit cu o victorie la limită, 13-9.

CSU Poli a puncta, în meciul de miercuri, prin Grasu 5, Timofte 5, Fenici 2, Vasile 2, Mrakic 2, S. Ignat 2, Lela 2, Cotinghiu 1, Băiceanu 1 și Spahic 1.

În această dimineață, poliștii s-au mișcat ceva mai bine, reușind să conducă la cinci goluri diferență după prima repriză, scor 17-12. În partea secundă, Nedeljko Vuckovic a rulat tot lotul, astfel că în ultimele minute sârbii au mai limitat din proporțiile scorului, oprind tabela la 29-27.

Marcatorii de astăzi ai lui CSU Poli au fost Grasu 7, Lela 4, Timofte 3, Mrakic 3, Băiceanu 2, Cotinghiu 2, Cristescu 2, Spahic 2, Arseni 1, Vasile 1, S. Ignat 1 și M. Ignat 1.

„Au fost două meciuri utile, în fața unei echipe din Serbia care joacă un handbal modern. Pe noi ne ajută foarte mult aceste meciuri, deoarece trebuie să ne omogenizăm până la startul campionatului. E un lucru bun că am păstrat un nucleu de jucători de anul trecut, iar cei care au venit trebuie să intre în angrenajul echipei. Grasu a intrat foarte bine în jocul nostru, dar îi așteptăm și pe ceilalți. Vom fi mult mai puternici la anul, ne dorim o clasare mai bună și avem toate motivele să sperăm la acest lucru”, a declarat extrema Politehnicii, Mihai Timofte, autor a 8 goluri în cele două dispute cu Metaloplastika.

„Le-am și spus băieților că Metaloplastika e cel mai bun adversar pe care îl puteam întâlni. De ce spun asta? Joacă în același sistem ca și CSM București, adversarul nostru din prima etapă. Sunt mulțumit de cum am jucat ieri timp de 40 de minute, astăzi la fel. Metaloplastika e o echipă bună, cu o școală bună. Noi avem ceva probleme pe contraatac și cu faza 2, chiar dacă astăzi a fost totuși ceva mai bine”, a concluzionat și tehnicianul Nedeljko Vuckovic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply