Debut în forță la turneul zonal pentru juniorii Politehnicii

Poli Timișoara a pornit ca din tun turneul zonal de juniori A, cu o victorie clară, scor 5-0, cu Gaz Metan Mediaș. Alb-violeții au fost mult mai eficienți în partea a doua a meciului, după ce la pauză scorul era doar 1-0.

Partida de pe terenul I din complexul „Dan Păltinișanu” nu a avut perioade de tatonare, prima ocazie consemnându-se chiar în primul minut, când medieșenii au încercat poarta lui Ostafie cu un șut de la 16 metri, care a trecut peste transversală. Replica alb-violeților a venit rapid și, după un corner executat de Cosovanu, Bocșan lovește cu capul, însă unul dintre fundașii ardelenilor a reușit să respingă de pe linia porții. Poliștii au continuat să atace și, după câteva situații bune care i-au avut protagoniști pe Mucsi și Belu, Artean a reușit deschiderea scorului, în minutul 18, printr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Medieșenii nu și-au revenit, fiind obligați în continuare să se apere de apetitul ofensiv al gazdelor. Până la pauză, oaspeții au avut o singură șansă, în minutul 38, atunci când ieșirea greșită a lui Ostafie a fost aproape de a fi speculată de unul dintre atacanții Gazului.

Repriza secundă a fost mult mai eficientă pentru alb-violeți, care au făcut 2-0 în minutul 53, prin același Artean, care l-a învins din nou cu stil pe portarul oaspeților, printr-un șut de la 25 de metri, care a atins și transversala. Cinci minute mai târziu, elevii lui Frușa aveau să-și asigure practic victoria, printr-un gol marcat de Lupancu, la capătul unei acțiuni create pe dreapta de Cosovanu. După ce Belu, iar mai apoi Cosovanu au mai ratat două șanse bune de gol pentru Poli, Mucsi a făcut 4-0 în minutul 70, printr-un șut superb cu exteriorul, din lateral stânga. Scorul final avea să fie stabilit cu 12 minute înaintea ultimului fluier, prin golgheterul primei părți a sezonului, Radosav, care a marcat cu un șut din interiorul careului.

Poli Timișoara (antrenor Robert Frușa): Ostafie – Belu, Bocșan, Oberșterescu (Stănilă), Zele (cpt.) – Cosovanu, Artean (Călușaru), Constantinescu (Neamțu), Lupancu – Pleșcan (Radosav), Mucsi (Precupanu).

Următorul joc al Politehnicii va fi luni, de la ora 18, cu Gaz Metan Severin, formație ce a  pierdut astăzi, cu 0-4, în fața Universității Cluj.

About Gabriel Toth

Leave a Reply