Cu Grasu titular, România a fost pradă ușoară în Slovenia


Naționala României a pășit cu stângul în faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2014. Elevii lui Eliodor Voica au fost învinși la Koper, de Slovenia, scor 26-34, în primul 7 al tricolorilor fiind inclus și polistul Andrei Grasu.

Naționala României n-a făcut față ritmului impus de sloveni și a cedat la o diferență de 8 goluri la Koper. Fără conducătorul de joc Cristi Fenici, rămas la Timișoara după ce i s-a născut fetița, și fără fostul polist Alexandru Șimicu, accidentat cu câteva zile în urmă, jocul tricolorilor a părut fără orizont.

Eliodor Voica l-a titularizat pe golgheterul Politehnicii, Andrei Grasu, însă puternicul inter stâng nu și-a mai găsit la fel de ușor drumul spre poartă ca și în campionatul românesc. Tricolorii au deschis însă balul, prin Criciotoiu, însă apoi au ratat atac după atac, scorul ajungând, în doar câteva minute, 6-1 pentu Slovenia. Selecționerul Voica a decis să facă unele schimbări în sistemul său, chemându-l pe bancă și pe Grasu, lipsit de soluții în primele 10 minute. Până la pauză, România a reușit să echilibreze disputa (16-13), însă repriza secundă a fost un adevărat galop de sănătate pentru gazde, care au avut chiar și 10 goluri avans.

În partea a doua, a intrat în luptă și fostul polist Marius Sadoveac, autor al unui gol, la fel ca și Andrei Grasu, reintrodus în luptă de Eliodor Voica. Dintre foștii poliști, pivotul Marius Novanc a mai reușit 3 goluri, în vreme ce Andrei Păiuș nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

România părăsește așadar învinsă Slovenia și așteaptă replica Islandei, care a făcut aseară instrucție, pe teren propriu, cu Belarus, scor 36-28 (17-13). Primul meci de pe teren propriu pentru Grasu & co. se va disputa în sala din Piatra Neamț duminică, cu începre de la ora 16, în direct la Digi Sport 3.

About Gabriel Toth

Leave a Reply