Săptămâna derby-ului | Cristi Gălan, eroul din tur: „Va fi un meci de care pe care”

1235505_616884678345648_320950988_nASU Politehnica se pregătește intens pentru derby-ul de sâmbătă, de pe „Dan Păltinișanu”, cu Ripensia. În tur, alb-violeții s-au impus în inferioritate numerică, printr-un gol marcat cu capul de fundașul Cristi Gălan, pe final de meci. Eroul partidei din august speră ca deznodământul returului de sâmbătă să fie favorabil tot echipei sale.

În tur, ASU Politehnica și Ripensia se îndreptau spre o remiză care nu era de mare folos pentru niciuna dintre cele două echipe. Alb-violeții au abordat ultima jumătate de oră cu un om în minus, însă roș-galbenii nu păreau să găsească soluția câștigătoare, în ciuda avantajului numeric. Cele trei puncte au fost însă adjudecate de „studenți”, grație reușitei cu capul a lui Gălan, după un corner executat de Ghinescu.

„Îmi amintesc cu mare plăcere de golul din tur. Eram în inferioritate numerică, era minutul 90… M-am bucurat foarte mult de acel gol, pentru că am adus victoria echipei. A fost un meci foarte greu, așa cum va fi și cel de sâmbătă. Un meci foarte important. Dacă batem, luăm o opțiune serioasă la câștigarea campionatului. Nu e totuși un meci decisiv, e abia etapa a doua din retur. De această dată, sper să nu mai avem emoții, să jucăm finalul în inferioritate numerică. Dacă noi vom juca bine, sunt sigur că vom câștiga”, spune numărul 21 al Politehnicii.

Cristian Gălan e de părere că meciul de sâmbătă e deschis oricărui rezultat, în condițiile în care se vor afla față în față două grupări bine organizate, care dispun de numeroși jucători peste nivelul eșalonului al patrulea.

„Nu știu unde e mai periculoasă Ripensia, pentru că nu i-am prea urmărit. Dar formează o echipă solidă, în toate compartimentele. Au jucători cu experiență, care au trecut prin ligile superioare, la fel ca și noi, de altfel. Va fi un meci de care pe care”, a mai spus Gălan.

Fundașul central al lui ASU Politehnica nu consideră că vreuna dintre combatante e avantajate de disputarea meciului pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

„Amândouă echipele ne antrenăm altundeva, deci nu cred că va fi vreuna dintre echipe avantajată. Cel ce se va obișnui mai repede cu condițiile de joc, va avea câștig de cauză. Și de data aceasta, sper să avem noi”, e de părere Gălan.

Meciul din tur s-a disputat cu porțile închise, pe stadionul „CFR”, din cauza suspendării terenului alb-violeților, dictate de Comisia de Disciplină a FRF. În schimb, sâmbătă e foarte probabil să asistăm la un record all-time de audiență în Liga a IV-a.

„Va fi foarte fumos, sunt sigur de asta. Sper să asistăm într-adevăr la un record de audiență și poate nu neapărat la nivelul Ligii a Iv-a. Din păcate, nu prea mai avem fotbal de calitate în zona noastră. Sperăm să depășim toate aceste bariere, ca și joc, ca și spectacol, ca și suporteri. Îmi amintesc că o emulație asemănătoare s-a mai creat la meciul de la Racovița, de acum doi ani. Și atunci meciul a fost foarte mediatizat, a venit foarte multă lume și am reușit să învingem. Sper să fie așa și sâmbătă. Fotbalul românesc, după cum vedem cu toții, nu mai aducem lumea la stadion. Noi ne bucurăm că reușim acest lucru”, spune Cristi Gălan.

Partida Ripensia Timișoara – ASU Politehnica va avea loc sâmbătă, de la ora 16, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Vă reamintim, fanii roș-galbenilor vor sta la tribuna I, în vreme ce susținătorii alb-violeților au la dispoziție Peluza Sud. Intrarea generală e de 10 lei. Biletele se găsesc începând de astăzi la sediul clubului Ripensia – Hotel Casa de la Rosa (pe Calea Urseni), dar vor fi disponibile și în ziua meciului, la stadion.

Cei ce nu vor fi prezenți la meci, vor putea urmări partida astfel:

  • În format live text, pe sspolitehnica.ro;
  • Pe calea undelor, Radio Timișoara urmând a transmite în direct aspecte de la fața locului între orele 16 și 18;
  • Live video, pe site-ul oficial al Ripensiei (transmisie cu patru camere, comentatori fiind Octavian Stăncioiu și Emeric Dembroschi).

About Gabriel Toth

Leave a Reply