Aur la sol și argint la bârnă pentru Diana Bulimar

Timișoreanca Diana Bulimar a obținut două medalii în finalele la bârnă și sol, în cadrul FIG Challenger Cup de la Gent (Belgia). Bănățeanca s-a clasat prima la sol, în vreme ce la bârnă a urmat-o pe podium pe conaționala sa, Cătălina Ponor.

Diana Bulimar își confirmă ascensiunea. Gimnasta născută la Timișoara a obținut două medalii la etapa FIG Challanger Cup desfășurată la Gent, în Belgia. După aurul cucerit cu echipa României la Campionatele Europene de la Bruxelles, Bulimar a reușit să se impună și la individual, urcând pe prima treaptă a podiumului la sol, cu nota 14.175. Bănățeanca a cucerit și o medalie de argint în proba de bârnă, unde a fost notată cu 14.625, în urma colegei sale, Cătălina Ponor.

Diana Bulimar va împlini 17 ani la 22 august și este, în momentul de față, singura sportivă din Timișoara sigură de prezența la Jocurile Olimpice de la Londra. Gimnastica de pe Bega n-a mai avut o reprezentantă în naționala feminină olimpică din 2000, atunci când Andreea Ulmeanu a fost rezervă în lotul deplasat de Octavian Bellu și Mariana Bitang la Sydney.

About Gabriel Toth

Leave a Reply