Voleibaliștii de la Universitatea, în fața unui nou baraj de promovare

21686_497857476900973_1627426851_n
Universitatea Timișoara va disputa, la finele acestei săptămâni, barajul de promovare în prima ligă la Galați, oraș în care în urmă cu două primăveri sărbătorea revenirea în elită după o absență de 11 ani. Chiar dacă la prima vedere clasarea pe unul dintre locurile ce duc în A1 e la îndemână, echipa pregătită de Sorin Grădinaru are mari lipsuri într-un compartiment cheie, visteria.

Universitatea Timișoara va porni în această seară către Galați, orașul-gazdă al barajului de promovare din acest an, cu o delegație redusă numeric, ce îi cuprinde doar pe cei 11 jucători și pe antrenorul Sorin Grădinaru. Echipa se va opri la București, de unde își va continua drumul către portul dunărean, acolo unde vineri după-amiază va începe lupta pentru elită.

Favorita certă a barajului e gazda Arcada Galați, grupare ce beneficiază de o susținere financiară consistentă și care s-a întărit considerabilș în vară, printre alții, cu Sebastian Palfi și Liviu Râpeanu chiar de la Timișoara. Calculul hârtiei indică însă o luptă mult mai acerbă pentru locul 2, acolo unde Universitatea se va duela cu CSM Suceava și Chimszed Cluj. Ultima dintre ele și-a obținut dreptul de participare la masa verde, Federația pedepsind echipa LPS Bihorul Oradea, pentru retragerea din Divizia A1 de vara trecută.

„Raportul de forțe e net în favoarea Galațiului, atât prin prisma terenului propriu, cât și prin prisma valorii lotului. Pe noi ne așteaptă probabil o luptă în 3 pentru poziția a doua, cu Suceava și Clujul, în care se poate întâmpla orice. Suntem însă puțin dezavantajați de faptul că nu avem decât un coordonator valid, pe Unguraș, în vreme ce Bălulescu nu e complet refăcut după accidentarea suferită în primăvară. În plus, pe noi ne-a dat peste cap și vacanța studențească de la începutul lunii, ne-a fost destul de greu să ne adunăm la antrenamente în această perioadă”, ne-a explicat antrenorul Sorin Grădinaru.

Bugetul, eternul „călcâi al lui Ahile”

Universitatea Timișoara pare a avea la îndemână locul secund în acest baraj, mai cu seamă după excluderea echipei din Oradea. Cu toate acestea, singura echipă de seniori din voleiul timișorean nu pare a avea un viitor mai bun în ceea ce privește sprijinul financiar, nici măcar în cazul unei noi promovări. „Nu se anunță vremuri mai bune pentru noi, din păcate. Oricum, nu vom merge la Galați doar pentru a face act de prezență. Ar fi și culmea, să batem 800 de kilometri, să fim plecați de miercuri până luni, pentru nimic”, ne-a mai spus Grădinaru.

Debut cu Suceava

Universitatea Timișoara va disputa primul joc vineri, de la ora 16, împotriva echipei din Suceava, duel ce ar putea rezolva în mare măsură ecuația locului 2. A doua zi, bănățenii se vor confrunta cu marea favorită a turneului, Arcada Galați, meci programat pentru ora 12.30. În fine, duminică dimineață, de la ora 10.30, trupa lui Sorin Grădinaru va încheia turneul în fața celor de la Chimszed Cluj, grupare pe care au învins-o de două ori în play-off-ul seriei vestice, 3-0 la Timișoara și 3-2 în Ardeal.

Iată lotul pe care se bazează Universitatea: Albert Balint, Dragoș Unguraș, Sorin Schiesz, Ioan Grama, Cătălin Ungureanu, Cristian Bălulescu, Alin Flonta, Radu Mirea, Vlad Stănoiu, Eric Reitmayer, Bogdan Toma.

About Gabriel Toth

Leave a Reply