Victorie prețioasă! CSU Poli se impune în fieful lui Dinamo

grasu
CSU Poli a reușit o victorie extrem de importantă în această seară la Buzău, orașul adoptiv a ceea ce a mai rămas din Dinamo București. Alb-violeții s-au impus cu 30-26, după o repriză secundă excelentă, în care tânărul portar Răzvan Vâlceanu a reușit să le ofere un plus de siguranță colegilor săi.

După o perioadă de secetă, marcată prin trei înfrângeri succesive, CSU Poli a smuls două puncte mari în deplasarea din această seară, de pe terenul lui Dinamo. Deși în tur a părut condamnată la retrogradare, formația alb-roșie a reușit să se întărească în pauza de iarnă, transformându-se într-o nucă greu de spart în retur.

Cele două formații au mers cap la cap în prima repriză, la finele căreia Dinamo conducea la limită, 14-13. Dincolo de deficitul de pe tabelă, alb-violeții l-au pierdut în prima parte pe portarul Cristian Antonaru, care a ieșit accidentat în minutul 13, însă l-au câștigat pe Răzvan Vâlceanu. Rămas ca unică soluție pentru poarta alb-violetă, tânărul goalkeeper în vârstă de 21 de ani a avut o prestație de excepție, contribuind în mare măsură la succesul alb-violeților, conturat în repriza a doua.

Pe fondul paradelor lui Vâlceanu, CSU Poli a luat o opțiune serioasă la victorie, marcând de șase ori consecutiv, ducând scorul de la 21-21, la 27-21. Alb-violeții au reușit să păstreze cadența până la final, oprind tabela la 30-26.

Andrei Grasu pare scăpat către titlul de golgheter al acestei ediții de campionat, interul Politehnicii marcând și la Buzău 8 goluri. Pentru alb-violeți au mai punctat Fenici – 5, Lela – 5, M. Ignat – 3, S. Ignat – 3, Timofte – 3, Torbica – 2, Mrakic – 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply