Victorie fără strălucire pentru BC Timișoara


Vineri a debutat o nouă ediție a Cupei Timișoara, competiție devenită deja o tradiție pentru „Leii din Banat”, înaintea fiecărui sezon. Elevii lui Predrag Badnjarevic s-au calificat în ultimul act al competiției, după 75-73 cu Radnicki Belgrad, însă jocul bănățenilor a scos la iveală destule lacune.

În fața unei săli bine populate, BC Timișoara și-a prezentat lotul cu care va aborda viitoarea ediție de campionat. Doar tânărul Georgian Păun a lipsit de la festivitate, acesta fiind plecat la Madrid, pentru Campionatul Mondial de juniori la baschet 3×3. După ce publicul timișorean și-a revăzut favoriții de anul trecut și a făcut cunoștință cu noile figuri din tabăra „leilor”, spectatorii au fost rugați să arunce pe parchet jucăriile de pluș pe care le-au adus pentru acțiunea umanitară organizată de club. În câteva secunde, pe parchet și-au făcut apariția zeci de animăluțe de pluș, care la mijlocul săptămânii viitoare vor face o bucurie copiilor nevoiași de la o grădiniță din zona Bălcescu.

Meciul în sine – primul pentru BC Timișoara în fața propriilor suporteri – n-a rupt gura târgului. Bănățenii au arătat că suferă la capitolul relații de joc, noii componenți ai echipei nefiind încă familarizați cu traseele gândite de Predrag Bandjarevic. Chiar și așa, alb-violeții s-au impus în fața sârbilor de la Radnicki Belgrad, după un joc echilibrat pe toată durata celor 40 de minute. Timișorenii au condus încă din start, s-au distanțat la cinci lungimi după primul sfert (19-14), dar Radnicki a redus din handicap până la pauza mare (33-31). Diferența s-a mărit cu un punct de-a lungul sfertului 3 (55-52), deși în debutul acestuia sârbii aveau să preia și conducerea pentru câteva secunde. La final, avea să se restabilească diferența de două puncte (75-73), iar BC Timișoara va lupta astăzi, de la ora 19.30, cu trofeul pe masă, în fața ungurilor de la Albacomp Szekesfehervar.

În partida cu Radnicki, BC Timișoara a punctat prin Popescu – 23 puncte, Djerasimovic – 13, Jovanovic – 12, Johnson – 10, Archie – 6, Sollazzo – 5, Sarovic – 4 și Căpușan – 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply