Victorie de palmares în Ghencea


RCM Timișoara se întoarce victorioasă de la București, acolo unde în această după-amiază a dispus de Steaua cu 30-25. Elevii lui Chester Williams au obținut un avans confortabil încă de la pauză, pentru ca în repriza secundă să intervină deja obișnuita relaxare.

Primii care au punctat au fost steliștii, în minutul 4, prin dropgolul reușit de Vlaicu. RCM a restabilit egalitatea 10 minute mai târziu, prin Calafeteanu, care a transformat o lovitură de pedeapsă. Nouă minute mai târziu, galben-albaștrii au preluat conducerea pentru prima oară, grație eseului reușit de Kinikinilau și transaformat de Calafeteanu. Bănățenii au continuat să controleze partida din Ghencea, reușind să se distanțeze până la pauză. Calafeteanu a mai pus trei puncte în contul universitarilor în minutul 36, pentru ca după numai 30 de secunde, Vasile Rus să culce balonul în terenul de țintă al „militarilor”, după o fază inițiată de Carpo. Steaua a micșorat diferența de pe tabelă în ultimul minut al primului mitan, printr-un eseu de penalitate, transformat de Vlaicu.

Timișorenii au început excelent și partea secundă, distanțându-se prin lovitura de pedeapsă transformată de Fercu (53) și apoi prin eseul lui Tuiatua (55), scorul urcând la 30-10. După realizarea celui de-al treilea eseu, RCM a avut din ce în ce mai puțină inițiativă în ofensivă, dându-le astfel steliștilor dreptul la replică. Relaxarea din ultimele 20 de minute ale meciului ar fi putut să-i coste pe galben-albaștri, care au încasat trei eseuri, Steaua pierzând în cele din urmă meciul datorită neinspirației transformeurilor.

În ciuda prestației slabe din final, RCM Timișoara se întoarce de la București cu obiectivul îndeplinit și așteaptă vizita principalei contracandidate la titlu, CSM Baia Mare. Duelul favoritelor sezonului va avea loc miercuri, de la ora 18, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț.

About Gabriel Toth

Leave a Reply