Verdict dur din partea Comisiei de Disciplină! CH Poli, fără Chikovani în „decisivul” cu Steaua

© Emanuel Titus Iliesi

Irakli Chikovani s-a ales cu patru etape de suspendare, după conflictul cu Johannson din jocul al doilea cu Steaua (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Lovitură grea pentru CH Poli, înaintea celui mai important meci al sezonului. Trupa pregătită de Pero Milosevic va aborda meciul de mâine, din deplasare, cu Steaua – decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale – fără unul dintre principalii marcatori din acest sezon, Irakli Chikovani. Gruzinul a primit o suspendare de patru etape din partea Comisiei de Disciplină a FRH, care a luat în calcul și faptul că e recidivist.

Întrunită ieri, Comisia de Disciplină a FRH a judecat incidentul petrecut la meciul al doilea al seriei CH Poli – Steaua, de la Timișoara, când, în minutul 25, Irakli Chikovani de la gazde și Martin Johannson de la oaspeți au fost descalificați, pentru o altercație. Georgianul va lipsi din lotul timișorenilor în meciul decisiv de mâine seară, de la Chiajna, primind o suspendare de patru etape. În schimb, suedezul Stelei s-a ales doar cu un avertisment, fiind la prima abatere de acest gen, astfel că va putea fi utilizat de antrenorul Ovidiu Mihăilă în confruntarea de mâine seară. Oficialii grupării timișorene nu au contestat decizia.

Iată sentința Comisiei de Disciplină, conform frh.ro:

În legatură cu jocul dintre echipele SCM CH CSU Poli Timișoara și CSA Steaua Alexandrion București (LNM, 29.04.2016, la Timișoara) comisia decide:
– sancționarea sportivului IRAKLI CHIKOVANI (Poli Timișoara) cu 4 etape de suspendare, începând cu data 04.05.2016 și 1000 lei penalizare, termen de achitare 13.05.2016, pentru comportare grosolană față de adversar, conf. Art. 50.1 lit b și c cu aplicarea art 13.4 (13.10.2015, 15.12.2015);
– sancționarea sportivului MARTIN JOHANNSON (Steaua București) cu 500 lei penalizare, termen de achitare 13.05.2016, conf. Art. 50.1 lit b.

În aceste condiții, Pero Milosevic ar putea repeta în meciul de mâine formula încercată în jocul de vinerea trecută de după eliminarea lui Chikovani, cu mutarea lui Cristian Fenici pe postul de inter stânga și cu Iulian Halcă în rolul de coordonator. O altă variantă gândită de tehnicianul muntenegrean ar fi cu Andrei Păiuș pe inter stânga.

În altă ordine de idei, partida de mâine, dintre Steaua și CH Poli, va fi arbitrată de o brigadă craioveană, formată din Claudiu Gorina și Florin Melencu, iar observator a fost desemnat bucureșteanul Ion Șerbu. Meciul decisiv pentru accederea în semifinalele Ligii Naționale va avea loc mâine, de la ora 19.30, în sala „Concordia” din Chiajna, și va fi televizat de Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply