Velcea, în dilemă: „Îmi conturasem primul 11, dar mi l-a stricat meciul cu Pâncota”


Au mai rămas trei zile până la debutul nou-formatei ACS Poli în campionat, iar lucrurile sunt încă departe de a fi așezate. Tehnicianul Valentin Velcea are mari dureri de cap înaintea meciului cu UTA, planurile sale fiind date peste cap de meciul din Cupa României, cu Șoimii Pâncota.

Valentin Velcea recunoaște că la noul club al Timișoarei mai e foarte mult de muncă. Cu toate acestea, tehnicianul alb-negrilor speră ca toată această agitație de pe ultima sută de metri să nu-i afecteze pe elevii săi. „Eu sunt pregătit din 9 iulie, când am venit la primul antrenament al echipei. Avem un meci foarte important în față, cu o conotație istorică și cu o rivalitate foarte mare. Suferim la anumite relații de joc, la omogenitatea echipei, dar încetul cu încetul vom încerca să punem lucrurile la punct. Nu trebuie să fim absurzi și să ne mințim că totul e bine și frumos. Chiar dacă avem multe neajunsuri, sper ca echipa să nu sufere și să practicăm un joc  eficient cu UTA”, a declara Velcea.

Tehnicianul timișorenilor face apel la suporteri să vină în număr cât mai mare pe stadion luni seară, și speră ca jucătorii nou-veniți să fie capabili să se monteze pentru un meci cu o asemenea încărcătură. „Sper ca suporterii să vină în număr cât mai mare la stadion, chiar îi rog pe această cale să vină să ne susțină. Rămâne de văzut dacă jucătorii noi pe care îi avem vor fi suficient de montați pentru un asemenea joc, dacă vor avea orgoliul de a se impune și de a crea în sânul echipei ambiția de a obține un rezultat favorabil”, a mai spus Velcea.

Probleme de lot

Valentin Velcea va aștepta, cel mai probabil, ziua de luni, pentru a-și contura primul 11 din meciul cu UTA. „Îmi conturasem un prim 11, dar mi s-a stricat după meciul de la Pâncota. Avem o serie de suspendați, de accidentați, de nelegitimați sau de transferabili. Deci, primul 11 rămâne încă în suspans”, a explicat Velcea. Pentru meciul de luni seară sunt indisponibili Goge (suspendat), Anițoiu, Amarinei și Nanu (accidentați). În continuare, se așteaptă semnăturile lui Voicu Florea și Ovidiu Petre, ultimul nefiind prezent la antrenamentul de astăzi, iar șansele ca acesta să rămână la Timișoara sunt în scădere.

Cea mai mare problemă o reprezintă jucătorii sub 21 de ani, în condițiile în care apți vor fi doar Iovan, Artean și Dobricean, ultimul cu o prestație mult sub așteptări la Pâncota.

„Eu semnez ultimul”

În acest moment, ACS Poli nu are, practic, antrenor, Valentin Velcea nesemnând încă angajamentul cu noul club. Totuși, tehnicianul dă asigurări că lucrurile se vor rezolva în zilele următoare. „Eu sunt ultimul care voi semna. Nu cred că e o problemă, așa cum am mai spus. E doar o formalitate, am discutat principial, știm exact ce avem de făcut, și sunt mici detalii care mai trebuie puse la punct”, a mai spus Velcea.

Agitație la stadion

În aceste zile, se pun la punct ultimele detalii organizatorice dinaintea meciului cu UTA. O echipă de deținuți de la Penitenciarul Timișoara lucrează de zor la stadionul „Dan Păltinișanu”. Scările au fost vopsite, bălăriile tunse, iar întreaga zonă din jurul stadionului a fost cosmetizată. Astăzi a fost dată jos și plăcuța cu „Fotbal Club”, rămasă pe clădirea vestiarelor de pe vremea lui Marian Iancu.

Timișorenii își vor inaugura luni, în compania UTA-ei, noul echipament, furnizat de firma Macron. În jocurile de pe teren propriu se va utiliza un rând în culorile alb și negru, în vreme ce echipamentul de deplasare va fi alb cu bleu-ciel.

About Gabriel Toth

Leave a Reply