Vasile Giurcanu a dat Reșița pe Timișoara pentru un titlu de campion

Vasile-Giurcanu-620x400Una dintre noutățile din lotul echipei de futsal Informatica Timișoara pentru sezonul de primăvară e portarul Vasile Giurcanu. Goalkeeperul în vârstă de 32 de ani vine din zonă, de la Muncitorul Reșița, pentru care a evoluat în ultimul an și jumătate, de la revenirea orașului de pe Bârzava pe harta primului eșalon de futsal. De altfel, transferul la Informatica înseamnă pentru „Sile” o revenire și în Timișoara, unde a mai evoluat spre finalul deceniului trecut, la defuncta Futsal Poli.

„Sile” Giurcanu a sosit la Timișoara pentru a întări postul de portar de la Informatica. Gruparea pregătită de Robert Lupu se baza pe un singur portar disponibil pentru toate antrenamentele, internaționalul Vlad Iancu. Dar odată cu sosirea lui Giurcanu, crește concurența și pentru „Gogu”.

Noul goalkeeper al Informaticii e încântat de sosirea la Timișoara, unde își dorește să-și treacă în palmares primul titlu de campion al României.

„E un pas mare în cariera mea și sper să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus. Am venit cu gândul de a deveni campion cu Timișoara. Mi-a părut rău că am plecat de la Reșița, dar știți cum e, performanța cere sacrificii. Aici se face performanță mai mult decât la Reșița și asta a fost”, a declarat Giurcanu.

„Sile” nu a fost greu de convins să lase Reșița pentru Timișoara, mai ales că la Informatica antrenor-jucător e concitadinul său, Robert Lupu.

„Am regăsit aici mulți prieteni, pe care îi cunoșteam. Mă refer mai ales la Robi (n.r. Robert Lupu), care e reșițean de-al meu. Sper să reușim împreună tot ce ne-am propus”, a sus Giurcanu, cel ce a mai activat în futsalul timișorean, în urmă cu aproape un deceniu, la fosta Futsal Poli. „Informatica e într-adevăr o echipă mare. Eu am mai jucat la Timișoara, în urmă cu 7-8 ani, la Poli, dar nu se putea compara echipa de atunci cu ceea ce se întâmplă acum, la Informatica. Nu știu foarte multe din interior, pentru că abia am venit. Dar văzând din afară tot ce se întâmplă la Timișoara, eu zic că se poate”, afirmă Giurcanu.

Portarul în vârstă de 32 de ani consideră că Informatica e principala favorită la titlu în acest sezon, deși Autobergamo Deva și Cityus Târgu Mureș vor fi adversari redutabili, mai ales prin prisma omogenității loturilor.

„Eu cred că Informatica e principala favorită la titlu, având în vedere lotul de care dispune astăzi. Deva are o echipă mai compactă, mai omogenă și jucători de o valoare apropiată. La fel și la Târgu Mureș, e un grup de jucători cu experiență, vechi, închegat, care sunt de ani buni în futsal și se cunosc foarte bine. Dar totul depinde de perioada pe care o prinzi, de modul în care te pregătești și de forma pe care o ai la meci. Sunt mulți factori care contează în lupta pentru titlu”, e de părere Giurcanu.

Vasile „Sile” Giurcanu s-a născut la 24 octombrie 1983 și, în ultimii ani, a activat pe teren mare la Muncitorul Reșița și CSM Școlar Reșița. A revenit în futsal în vara anului 2014, odată cu înființarea echipei de futsal Muncitorul.

Foto: expressdebanat.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply