Universitatea, pas cu dreptul în play-off


Universitatea Timișoara s-a impus fără emoții, în mai puțin de 50 de minute, în fața celor de la CSM Câmpia Turzii, în primul meci al play-off-ului Diviziei A2. A fost 3-0 pentru elevii lui Sorin Grădinaru, antrenorul „studenților” rulându-și întregul lot pe parcursul partidei.

Timișorenii au intrat mai greu în meci, fiind conduși în două rânduri la un punct până la primul time-out tehnic, însă au reușit să redreseze rapid corabia, intrând la prima pauză cu 8-5. Universitatea a controlat partida de o manieră autoritară în minutele ce au urmat, cel de-al doilea time-out tehnic înregistrând scorul de 16-6, pentru ca actul de debut să se încheie la 25-8.

Începând cu setul 2, Sorin Grădinaru a început să trimită pe parchet și rezervele, dar acest lucru nu a încurcat în vreun fel socotelile gazdelor, în condițiile în care multe dintre punctele lui „U” au venit pe fondul unor greșeli impardonabile ale jucătorilor din Câmpia Turzii. În acest act, a fost 8-4 pentru bănățeni la primul time-out tehnic, 16-6 la al doilea și 25-10 la final.

Nici în al treilea set universitarii n-au avut bătăi de cap, mai ales că la prima pauză conduceau cu 8-1. Al doilea time-out tehnic a înregistrat, la fel ca și în primele două manșe, scorul de 16-6, ardelenii ajungând până la finalul setului la cota de 12 puncte

Sorin Grădinaru a abordat partida cu CSM Câmpia Turzii în următoarea formulă: : Sorin Schiesz, Albert Balint, Dragoș Unguraș, Ioan Grama, Cristian Bălulescu, Alin Flonta, Bogdan Toma (libero). Au mai intrat Vlad Stănoiu, Cătălin Ungureanu, Eric Reitmayer, Radu Mirea și Daniel Dincă.

„Mă gândeam că vom avea parte de o partidă mai ușoară, dar sincer să fiu, adversarul nu ne-a creat niciun fel de probleme. Ei se clasează valoric sub echipele din prima jumătate, au și pierdut doi jucători în iarnă, rezultatul final cred că reflectă diferența de valoare. În aceste condiții, nu pot să spun că a fost un test concludent. Vom trata serios și partida de la Câmpia Turzii, de sâmbăta viitoare, și ne gândim deja la meciul cu Chimszed Cluj, din a doua fază a play-off-ului”, a declarat la final antrenorul Universității, Sorin Grădinaru.

Cea de-a doua manșă a întâlnirii dintre CSM Câmpia Turzii și Universitatea Timișoara va avea loc sâmbăta viitoare, pe terenul formației ardelene. În cazul unei victorii, scontate de altfel, timișorenii se vor califica pentru faza a II-a a play-off-ului, ultimul hop înaintea turneului de promovare în Divizia A1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply