Toni Foale: „Ne-am simțit ca acasă”


Antonio Foale s-a arătat mulțumit de victoria de la Leucușești, una obținută cu o echipă improvizată și pe un teren total inadecvat fotbalului. Pe fondul scandărilor celor peste 200 de suporteri alb-violeți, „studenții” și-au trecut în cont cea de-a doua victorie a sezonului, care îi menține în fotoliul de lider al seriei a III-a.

Prima deplasare a sezonului a constituit o adevărată aventură pentru fotbaliștii lui ASU Poli. Terenul din Leucușești a fost, practic, cel mai periculos adversar al elevilor lui Toni Foale, accidentările putând apărea în orice moment. Observatorul Gabi Stoicovici a fost chiar hotărât să nu permită începerea meciului, în condițiile în care terenul era brăzdat de cratere, liniile de marcaj erau trasate strâmb, iar plasele porților nu erau bine prinse. La insistențele alb-violeților însă, meciul a început, cu o întârziere de un sfert de oră, timp în care gazdele au mai încercat să „cârpească” gazonul cu nisip.

„Un meci foarte greu. Terenul ne-a făcut multe probleme, a fost impracticabil. Echipa noastră are un joc combinativ bine pus la punct, dar terenul nu ne-a permis să ne exprimăm așa cum am fi vrut. Adversarul a fost unul incomod, s-a luptat pentru orice minge, dar din păcate pentru ei, am câștigat aproape toate duelurile”, a declarat Toni Foale, după victoria cu 4-1 de la Leucușești.

Victorie fără „Roti” și Vlaicu

ASU Poli a fost lipsită astăzi de aportul celor mai importanți jucători. Iosif Rotariu a anunțșat în această dimineață că nu poate veni la Leucușești, fiind prins la Timișoara cu probleme familiale. De asemenea, Sorin Vlaicu n-a evoluat în prima deplasare a sezonului, datorită unor probleme musculare, mijlocașul în vârstă de 47 de ani nedorind să forțeze. „S-a simțit lipsa lor. Nu știu dacă făceau față pe acest teren, dar ne-a lipsit cu siguranță un creier la mijlocul terenului. Drept dovadă, nici nu ne-am mai creat atât de multe șanse de gol. Au plecat mai greu mingile din linia de mijloc, care a fost astăzi una improvizată”, a mai spus Foale. Să mai precizăm că la meciul de astăzi au mai lipsit Radovancovici, Bota și Iovițu, cu toții plecați în concediu.

Leucușești, teritoriu violet

Suporterii Politehnicii n-au ratat prima deplasare a lui ASU din Liga a V-a. Peste 200 de fani au făcut deplasarea la Leucușești, unde au oferit un spectacol nemaivăzut în micuța așezare aflată la 73 de kilometri de Timișoara. „Și aici ne-am simțit ca acasă. Am avut aceleași emoții ca și săptămâna trecută. Sunt niște băieți deosebiți în galerie, care într-adevăr pun suflet pentru Poli”, a mai punctat antrenorul Toni Foale.

Pentru ASU Poli urmează marți, de la ora 18, un amical cu rezonanțe istorice, în compania Ripensiei. Apoi, la finele săptămânii, pe „Știința” va poposi FC Bazoș, pentru derby-ul alb-violet al etapei a III-a.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply