Timișorenii și-au adus aportul la cel de-al treiea titlu european la minifotbal


România domină minifotbalul european. Tricolorii au devenit, duminică, pentru a treia oară consecutiv campioni ai continentului, la această performanță punând serios umărul cei cinci timișoreni din delegația prezentă la turneul final de la Chișinău.

România își continuă dominația în minifotbalul european. După un prim titlu în ediția de debut a competiției continentale, desfășurată în 2010, la Bratislava, tricolorii și-au confirmat supremația anul trecut, atunci când Campionatul European s-a desfășurat la Tulcea. Duminică s-a încheiat, la Chișinău, cea de-a treia ediție a întrecerii, iar finalul a fost identic. România a ridicat deasupra capului cel mai râvnit trofeu din minifotbalul european.

La fel ca și la precedentele două ediții, la succesul României au pus umărul reprezentanți ai puternicului campionat de minifotbal din Timișoara. Selecționerul Tiberiu Lajos a apelat la patru fotbaliști de la vicecampioana națională Mav-Glissando, care și-au adus un aport decisiv în dificilele confruntări din Republica Moldova. E vorba despre Nicu Costândana, Miroslav Nicolin, Ovidiu Vâlceanu și portarul Cristian Popa.

România a debutat în forță la turneul final, obținând două succese care i-au garantat accesul în sferturi, 5-0 cu Cipru și 3-1 cu Israel. În ultimul joc din faza grupelor, tricolorii au remizat cu Croația. Fazele eliminatorii s-au dovedit a fi mult mai grele pentru elevii lui Lajos. În sferturile de finală, românii au trecut cu 2-1 de reprezentativa țării gazdă, Republica Moldova. Tot cu același scor a fost câștigat și meciul din semifinale, în fața reprezentativei Cehiei.

În ultimul act, România a înfruntat Muntenegru, reușind să conducă încă de la pauză, cu 2-0, prin golurile lui Pantelimon și Vintilă. În partea secundă, ex-iugoslavii au redus din handicap, prin Vukovic, dar nu au mai reușit să întoarcă soarta finalei.

„E foarte greu să te menții la acest nivel trei ani la rând. Suntem foarte mândri de acest lucru și ne bucurăm că am, reușit să câștigăm titlul european chiar aici, în Moldova”, spunea timișoreanul Cristian Popa, imediat după încheierea finalei.

Iată lotul complet al României: Cristian Popa (Mav-Glissando Timișoara), Marius Cimporescu (Avantaje Deva), Mircea Popa (Juventus Sibiu), Călin Prohin (Juventus Sibiu), Adrian Dediu (Magic Iași), Călin Pantelimon (Old Boys Craiova), Miroslav Nicolin (Mav-Glissando Timișoara), Gabriel Măzăraru (Nera Computers Iași), Nicolae Costândana (Mav-Glissando Timișoara), Adrian Vintilă (Magic Iași), Ovidiu Vâlceanu (Mav-Glissando Timișoara), Sorin Ghiuș (Victoria Bacău), Ionuț Știribetz (Magic Iași), Adrian Călugăreanu (Design Construct Brașov). Selecționer: Tiberiu Lajos.

Foto: ripensiatimisoara.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply