Timișorenii au pus umărul la câștigarea IRB Nations Cup

România a câștigat în premieră IRB Nations Cup, după victoria cu 17-13 din ultima zi a competiției, cu Emerging Italy. Cinci jucători ai Timișoarei s-au aflat pe teren în meciul care a adus mult râvnitul trofeu, Vali Calafeteanu fiind singurul care și-a înscris numele și pe lista marcatorilor.

„Stejarii” și-au adjudecat în sfârșit IRB Nations Cup, după ani de zile în care au găzduit turneul, dar n-au reușit să se atingă de trofeu. Cu opt timișoreni în lot, naționala României a câștigat toate cele trei partide pe care le-a disputat la acest turneu, cu Uruguay, Argentina Jaguars și, în fine, cu Emerging Italy.

Dorin Manole a adus toate punctele pentru România în prima repriză, cu o lovitură de pedeapsă, un eseu și o transformare, care au fixat tabela la 10-3 după primele 40 de minute. Italienii s-au apropiat cu câțiva pași în repriza a doua (10-6), însă în minutul 70 „Stejarii” au beneficiat de un eseu de penalizare, transformat de timișoreanul Calafeteanu (17-6). Alberto Chiesa a adus singurul eseu al italienilor în minutul 35, transformat de Chillon, însă povestea „finalei” se scrisese deja.

Timișorenii Calafeteanu, Fercu, Lemnaru, Lazăr, Căpățână, Carpo, Rus și Turashvili au pus așadar umărul la un succes istoric al naționalei României, în competiția organizată de IRB. În ierarhia finală, locul secund a fost acaparat de Argentina Jaguars, în vreme ce locul 3 a revenit Italiei A, ambele formații având câte 10 puncte, însă departajarea s-a făcut la punctaveraj. Uruguay, Rusia și Potrugalia au încheiat, în această ordine, clasamentul ediției a șaptea a IRB nations Cup.

About Gabriel Toth

Leave a Reply