Timișoara Saracens dorește organizarea finalei Cupei României pe „Dan Păltinișanu”

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Timișoara Saracens, echipa care în 2015 a dominat întrecerile interne, va disputa mâine seară primul joc din noua ediție a Cupei României. Bănățenii vor evolua, la lumina reflectoarelor de pe „Dan Păltinișanu”, împotriva rivalei Știința Baia Mare, în etapa a doua din Grupa I valorică a competiției.

Pentru Timișoara Saracens, principalul obiectiv al primăverii e „dubla” din barajul Cupei Challenge, contra italienilor de la Calvisano. Vicepreședintele formației timișorene, Dușan Filipaș, spune că primele două jocuri din Cupa României vor folosi drept repetiție pentru primul joc contra campioanei Italiei, care va avea loc pe 9 aprilie, pe Bega.

„Aceste două meciuri, cu Baia Mare și următorul, cu CSM București, trebuie să ne pregătească, astfel încât în dubla cu Calvisano să câștigăm acel prim meci de acasă la o diferență liniștitoare în vederea returului. Deci obiectivul nostru este, în primă fază, câștigarea dublei cu Calvisano, urmând ca apoi să ne concentrăm pe Cupa României”, a declarat Filipaș.

Conform regulamentului pentru noul sezon competițional stabilit de FRR, finala Cupei României poate fi organizată de o grupare din zona Transilvania, în care se înscrie Timișoara Saracens. Vicepreședintele Filipaș a dat asigurări că gruparea de pe Bega va încerca să atragă ultimul act pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

„Timișoara se va înscrie la organizarea finalei Cupei României, care se va desfășura la 28 mai. Zilele viitoare vom trimite la FRR o scrisoare de intenție și sperăm ca Biroul Federal să ne dea un răspuns favorabil. Bineînțeles, ne dorim să fim și noi în acea finală. Ne dorim să o organizăm pe stadionul Dan Păltinișanu și sper ca autoritățile locale să ne sprijine, pentru a avea un eveniment de talie europeană”, a mai spus Filipaș.

Pentru Timișoara Saracens urmează, așadar, un program încărcat în următoarele două luni, cu meciuri în Cupa României, dar și cu „dubla” decisivă pentru calificarea în grupele principale ale Cupei Challenge.

„Vom avea într-adevăr un program încărcat în următoarea perioadă. Dar îmi place să cred că suntem o echipă mare și nu cred că aceste jocuri ar trebui să ne afecteze. La Timișoara nu există primul lot și lotul de rezervă, ci o singură echipă. Sper ca și în acest an să își spună cuvântul acest factor”, a mai spus Filipaș.

Partida Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare, din etapa a doua a Grupei I valorice din Cupa României, va avea loc mâine, de la ora 19, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply