Timișoara Saracens bifează primul succes din Cupa României: 29-8 la CSM București

©  Emanuel Titus Iliesi

Stephen Shennan a înclinat decisiv balanța în favoarea timișorenilor, marcând trei din totalul de cinci eseuri bănățene astăzi, la București (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Timișoara Saracens a reușit astăzi o victorie clară, cu punct bonus ofensiv, pe terenul bucureștenilor de la CSM Olimpia. După o primă repriză echilibrată, deținătorii trofeului s-au descătușat în mitanul secund, grație un joc perfect al aripilor, printre remarcați fiind și tânărul Marius Simionescu, la prima reușită în tricoul formației bănățene.

Startul meciului din capitală s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Totuși, până la pauză, Timișoara Saracens a reușit să găsească drumul spre eseu. A marcat Jack Umaga, însă Gabi Conache nu a reușit să aducă și conversia de două puncte. Până la jumătatea jocului, scorul avea să rămână neschimbat, bănățenii intrând la cabine la adăpostul unui fragil 5-0.

După reluare, bucureștenii au reușit să se apropie, prin lovitura de pedeapsă transformată de Ispir, care a dus scorul la 5-3 în favoarea vizitatorilor. Timișoara a avut însă reacție și a reușit al doilea eseu al partidei, prin Stephen Shennan, transformat de Jack Umaga. Bucureștenii au avut însă încă o zvâcnire – avea să fie, de altfel, și ultima – Ispir reușind eseul, însă nu și transformarea, astfel că scorul avea să ajungă la 12-8 pentru timișoreni.

Finalul de meci a fost la discreția deținătorilor trofeului. Stephen Shennan a culcat pentru a doua oară balonul în terenul de țintă advers, pentru ca transformarea lui Jack Umaga să urce scorul la 19-8. Al patrulea eseu și, în speță, punctul bonus ofensiv a fost adus de nou-intratul Marius Simionescu. Tânărul jucător provenit de la Iași a reușit încercarea, după o acțiune individuală de toată frumusețea, el aflându-se, de altfel, la primele puncte pentru formația bănățeană, la care debuta în ianuarie, în jocul de la Heidelberg.

Rezultatul final avea să fie stabilit în ultimele secvențe. Stephen Shennan a reușit al treilea său eseu și al cincilea din această partidă pentru Timișoara Saracens, fixând tabela la 29-8 în favoarea echipei sale.

În această partidă, Timișoara Saracens și-a menajat o serie de jucători de bază, în vederea partidei de sâmbăta viitoare, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, acolo unde bănățenii vor primi vizita campioanei Italiei, Cammi Calvisano, în manșa tur a barajului pentru grupele Challenge Cup 2016/2017.

About Gabriel Toth

Leave a Reply