Timișoara intră în febra derby-ului BCT – Timba: „E un eveniment istoric”


Timișoara se pregătește de cel mai așteptat moment al toamnei baschetbalistice. Finalul acestei săptămâni programează derby-ul local, dintre BC Timișoara și Timba, un duel aparent inegal, dar în care ambele combatante promit spectacol.

Timișoara baschetbalistică trăiește un moment unic, cel puțin în perioada de după revoluție. Două reprezentante ale orașului se vor duela pe parchetul sălii „Constantin Jude”, într-un joc de Ligă Națională. La derby-ul din acest sfârșit de săptămână, BC Timba, considerată oaspete, își propune în primul rând să mulțumească publicul, care în mod cert va umple până la refuz tribuna.

„Mă aștept în primul rând la o sală arhiplină și la un joc spectaculos. Știu că suntem la polii opuși ai clasamentului, dar sper că vom reuși să practicăm un joc frumos, obiectivul nostru fiind să mulțumim spectatorii care vor fi prezenți la sală. Dacă vom reuși vreo minune, va fi extraordinar. Nu rezultatul e important pentru mine în acest meci, deoarece e clar că cele două echipe au bugete și idealuri diferite. Bineînțeles că avem și noi speranțele noastre, nu putem spune că suntem învinși dinainte, dar plecăm ca de obicei cu șansa a doua”, a declarat antrenorul „urșilor”, Bogdan Murărescu.

Galben-negrii sunt extrem de motivați înaintea acestui derby local, Bogdan Murărescu încercând să-i scape de trac pe elevii săi. „Jucătorii sunt motivați, e normal. E un meci între două echipe din același oraș, fiecare va încerca să arate tot ce are mai bun, rămâne de văzut cum se vor prezenta pe teren. Aici există două variante, fie vor juca foarte bine, fie foarte prost, iar asta tocmai datorită faptului că își doresc prea mult. Trebuie să reușesc să creez o stare generală bună, pentru a nu intra cu trac pe teren”, a mai spus Murărescu.

„Urșii” promit că nu vor sta la cutie în duelul cu rivala locală, mai ales că nu au absolut nimic de pierdut, în fața unei grupări ce își propune atacarea titulului de campioană. „BC Timișoara are jucători foarte valoroși și e cam greu să te gândești la un anumit aspect pe care să-l contracarezi. Singura noastră șansă e să riscăm, și o vom face cu siguranță. Dacă ne va ieși, va fi extraordinar. Au un antrenor bun, un fost jucător extraordinar, cu meciuri în Euroligă, astfel că din punctul de vedere al cunoștințelor baschetbalistice nu s-a schimbat nimic. Poate că atmosfera în aceste zile e chiar mai bună, sub Srdjan Jovanovic”, a precizat tehnicianul galben-negrilor.

Antrenorul celor de la Timba, Bogdan Murărescu, și-a legat aproape toată cariera de jucător de fosta Elba, dar spune că nu îl încearcă un sentiment special din acest punct de vedere. „Nu am nicio problemă din acest punct de vedere. De pe vremea când jucam eu la Elba s-a schimbat aproape totul. Doar Dan Păltinișanu și Adrian Vermeșan mai sunt în club. Dar cum spuneam, nu simt niciun fior special legat de acest aspect. Îmi doresc doar să jucăm noi bine și, dacă se poate, să câștigăm”, a mai spus Murărescu.

Tehnicianul „urșilor” consideră că un derby al orașului pe prima scenă baschetbalistică a țării ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru toți combatanții. „E un eveniment istoric. E extraordinar să se întâlnească două echipe din Timișoara într-un meci de Ligă Națională și suntem bucuroși să fim protagoniștii unui asemenea moment. Sper ca spectacolul să fie la înălțime”, a conchis Murărescu.

Să mai spunem că singurul sezon care a mai găsit la start două formații timișorene în prima ligă de baschet masculin e 1973/1974. În acel an s-au duelat Universitatea (devenită ulterior Elba și apoi BCT) și Voința, grupare cu o prezență meteorică în elită, pregătită de antrenorul-jucător Niculae Viciu și la care mai activa, printre alții, regretatul Mircea Albu.

About Gabriel Toth

Comments

  1. cstm says

    Bafta ambelor echipe si sa fie un meci frumos, spectaculos. Frumos sa avem un meci de prima liga intre doua timisorene si sa fie cat mai multe si in ani urmatori.

Leave a Reply