Timba, calificată fără joc la turneul final al Ligii I

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

BC Timba a scăpat de orice emoţie în ceea ce priveşte prezenţa la turneul final de promovare în Liga Naţională de baschet masculin. Formaţia pregătită de Bogdan Murărescu ar fi trebuit să joace astăzi, pe teren propriu, în compania ultimei clasate din Grupa I a fazei semifinale, Cuza Sport Brăila, formaţie ce a anunţat însă Federaţia Română de Baschet, în cursul zilei de ieri, că nu va efectua deplasarea la Timişoara.

Pentru Timba, neprezentarea formaţiei din Brăila reprezintă calificarea matematică la barajul de promovare. Meciul ce trebuia să se dispute astăzi, de la ora 17, la sala “Constantin Jude”, va fi omologat cu 20-0, la “masa verde”, în favoarea galben-negrilor. Pentru accederea la turneul final, Timba avea nevoie de un succes în faţa Brăilei.

Astfel, sunt cunoscute trei dintre cele patru echipe care vor lupta pentru promovarea în elita baschetului masculin. Alături de Timba, şi-au mai asigurat prezenţa în faza finală CSM Ploieşti şi Politehnica Iaşi, care se vor duela astăzi, de la ora 17.00, în fieful prahovenilor. Pentru cel de-al patrulea loc din baraj se vor lupta astăzi, de la aceeaşi oră, BCM Olimpic Baia Mare şi Ştiinţa Bucureşti, învingătoarea urmând a continua lupta pentru promovare. Vă reamintim, pe banca formaţiei din Maramureş a fost numit recent timişoreanul Dan Ionescu.

Turneul final de promovare se va desfăşura în perioada 27-29 mai, iar Timba va licita pentru atragerea turneului la Timişoara. Pentru galben-negri e a patra prezenţă la barajul de promovare, după cele din 2010, 2011 şi 2012, cel din urmă, disputat în “Arena de Baschet” din Bucureşti, consemând promovarea echipei pe prima scenă, acolo unde a rezistat vreme de trei sezoane.

About Gabriel Toth

Leave a Reply