SS Politehnica, în fața debutului în Campionatul Județean


Politehnica pornește pe un nou drum. Duminică, de la ora 18, arena „Știința” va găzdui confruntarea din prima etapă a seriei a III-a de „Județ”, dintre SS Politehnica și Gran Plaz Liebling.

Restart! Revenim la matcă, în curtea Universității. Acolo, în urmă cu aproape 91 de ani, la inițiativa rectorului Traian Lalescu, se năștea un club care avea să marcheze viețile a zeci de mii de timișoreni. Din păcate, în ultimii ani, spiritul studențesc al lui Poli s-a pierdut, iar numai aici, pe „Știința”, ar putea renaște.

Duminică, 19 august, e ziua unui nou început. SS Politehnica, proaspăt promovată în Liga a V-a, va lua și oficial pulsul Campionatului Județean. Adversara alb-violeților va fi Gran Plaz Liebling, echipă mutată recent din Ohaba Forgaci. Jucătorii și antrenorii speră la un start lansat, mai ales că beneficiază de aportul câtorva foste glorii poliste care, chiar dacă făceau furori în urmă cu două-trei decenii, încă se mai pot ridica la un nivel mai mult decât decent.

Iosif Rotariu și-a demonstrat forma și clasa ieri, în amicalul câștigat cu 5-3 în fața viitoarei colege de serie FC Bazoș. Alături de „Roti”, ar putea reveni în alb-violet și Petre Vlătănescu (53 de ani), actualmente antrenor al divizionarei D Auto. S-au mai purtat discuții și cu Florin Bătrânu, cel care a fost nevoit să decline însă oferta, deoarece e deja legitimat la echipa Termo, din Campionatul Municipal. De asemenea, o soluție bună ar fi și Sorin Vlaicu, însă acesta are un program încărcat cu grupa sa de juniori, cu care speră să câștige campionatul în următorul sezon. „Chiar dacă au ajuns la o anumită vârstă, astfel de jucători ne sunt foarte utili”, a punctat antrenorul lui SS Poli, Antonio Foale.

La capitolul întăriri, o putem nota și pe cea a mijlocașului Ciprian Nicolaie, cel care în ultimii ani a evoluat la CFR Timișoara. În primăvară, masivul fotbalist s-a despărțit de trupa de la Gara Mare, iar ieri a debutat pentru SS Politehnica, intrând în repriza a doua a meciului cu FC Bazoș. Nicolaie are 24 de ani și a început fotbalul la Srbianka Giuchici, trecând mai apoi pe la juniorii Politehnicii, înaintea transferului la CFR.

Instrumente de antrenament din partea suporterilor

În pauza meciului amical de ieri, reprezentanții Druckeria le-au oferit băieților două cutii  cu instrumente de antrenament, constând în mingi, jaloane și garduri. Toate vin ca donație din partea unui vechi suporter al Politehnicii, stabilit de mai mulți ani în Australia, la Melbourne.

Atât jucătorii, cât și antrenorul Antonio Foale au fost extrem de bucuroși de această surpriză și au promis că se vor pregăti și mai bine pentru a putea promova în Liga a IV-a la finele sezonului viitor.

„Să nu fie o presiune prea mare”

Pentru mulți dintre fotbaliștii lui SS Poli, amicalul de ieri, cu FC Bazoș, a reprezentat primul meci în care au fost susținuți de o galerie în adevăratul sens al cuvântului. Mai în glumă, mai în serios, antrenorul Antonio Foale speră ca prezența în număr mare a galeriei să nu le toarne plumb în ghete elevilor săi. „A fost emoționant. Să nu fie o presiune prea mare pentru jucătorii obișnuiți doar cu Municipiul. Dar trebuie să se obișnuiască, avem o galerie superbă”, a spus Foale.

Antrenorul alb-violeților spune că ia în calcul o mutare a jocurilor de pe teren propriu pentru ziua de vineri, pentru a căpăta un plus la pregătire. „Vom dori să jucăm jocurile de acasă vinerea, deoarece mulți jucători din echipă participă și în campionatele de minifotbal. Pentru ei ar fi un antrenament în plus. Noi vom încerca să facem oricum câte două antrenamente pe săptămână”, a mai spus Foale.

AJF a programat echipa

Asociația Județeană de Fotbal i-a programat, în cele din urmă, pe „studenți”. După unele mici emoții, legate de interdicția folosirii numelui și a culorilor, pe site-ul forului județean au apărut astăzi meciurile primei etape, alb-violeții figurând drept „ASU Politehnica”.

Iată lotul lui SS Poli înaintea debutului în Campionatul Județean:

Dan Șerban, Ion Mitelea, Flavius Muntean – Ioan Aranescu, Ovidiu Radu, Claudiu Lazăr, Mircea Obrejan, Matthaus Blau, Zoran Lațchici, Florian Ionițu, Daniel Iovanov – Petre Popoviciu, Robert Panc, Ionel Guran, Iosif Rotariu, Petre Vlătănescu, Ciprian Nicolaie, Branimir Radovanovici, Rafael Herlicska, Simion Șchiopu – Ciprian Bota, Adrian Marchiș, Alexandru Szabo. Antrenori: Antonio Foale și Sergiu Basarab

About Gabriel Toth

Leave a Reply