Srdjan Jovanovic, deranjat de „umbra” lui Dragan Petricevic din Timișoara


La începutul acestei săptămâni, imediat după încheierea turneului F4 din Cupa României, numele lui Dragan Petricevic a început să se audă din ce în ce mai clar prin Timișoara. De altfel, într-un interviu publicat ieri pe portalul nostru, tehnicianul bosniac nu a negat că și-ar dori o reîntoarcere în orașul său de suflet. Toate aceste discuții l-au deranjat însă pe actualul antrenor al lui BC Timișoara, Srdjan Jovanovic, mai ales că ele s-au iscat înainte ca alb-violeții să încheie conturile cu actualul sezon.

Srdjan Jovanovic s-a arătat vizibil deranjat de speculațiile conform cărora Dragan Petricevic i-ar lua locul din vară la BC Timișoara. Tehnicianul sârb a surprins însă în această dimineață, începându-și declarația pe această temă cu un sprijin acordat fostului antrenor de la Elba pentru a se întoarce la gruparea alb-violetă.

„Din punctul meu de vedere, Dragan Petricevic trebuie să se întoarcă la Timișoara și voi susține acest lucru. De ce? Pentru că ultimele două ori când a părăsit țara, a plecat înainte să-și ducă misiunea la bun sfârșit, lăsându-și echipele pe locurile 11 și 12. Trebuie să se întoarcă și să demonstreze că poate face mai mult. Are tot suportul meu pentru a se întoarce și a arăta acest lucru. Pentru toți fanii de aici și pentru toții prietenii lui din Timișoara, trebuie să se întoarcă și să facă o impresie mai bună”, a declarat Jovanovic.

Tânărul tehnician și-a exprimat apoi nemulțumirea vizavi de momentul în care s-au născut aceste zvonuri, mărturisind că e mândru în principal de două aspecte, din primul său mandat ca antrenor principal. „Nu e corect ca la o zi după Final Four și cu trei zile înainte de play-off să se vorbească despre altceva în afară de baschet. Eu consider că am fost corect cu presa de când sunt la Timișoara, consider că am avut niște realizări aici. Cel mai nimportant pentru mine e că, în ciuda problemelor din interiorul lotului, am convins acești băieți să joace împreună. În acest moment, suntem o echipă, nimeni nu poate spune că ne bazăm doar pe individualități, nu mai e așa. Pentru mine, aceasta e cea mai mare victorie, să văd niște jucători care înainte nici nu-și vorbeau, că joacă împreună. În plus, sunt mândru că voi lăsa în urma mea trei jucători tineri și foarte talentați – Păun, Toth și Milencovici – , care sunt viitorul baschetului timișorean. M-aș bucura ca peste câțiva ani, când vor fi la nivelul lui Burlacu de exemplu, să își amintească de faptul că a fost la un moment dat un antrenor care le-a dat șanse”, a mai spus Jovanovic.

Antrenorul „Leilor din Banat” a declarat însă ferm că, odată cu încheierea campaniei din play-off, aventura sa la BC Timișoara se va încheia. „Niciodată nu am cerut să se vorbească frumos despre mine. Cer doar respect pentru munca mea, pentru săptămânile care mi-au mai rămas, pentru că apoi, 100% nu voi mai fi aici. Lăsați-ne să muncim. În acest moment nu contează cine va fi următorul antrenor. După ce se termină sezonul, se poate discuta și despre Dragan Petricevic. Repet, nu am nimic cu el, sincer nici nu îl cunosc, dar știu că e mult mai iubit decât mine la Timișoara. Eu am venit doar să îmi fac treaba cât mai bine cu putință”, a mai spus Jovanovic.

BC Timișoara va debuta în play-off la finele acestei săptămâni, cu două jocuri pe terenul campioanei en titre, CSU Ploiești.

About Gabriel Toth

Leave a Reply