Spaniolii văd Timișoara Saracens „cel mai puternic adversar din preliminarii”

vrac-saracensTimișoara Saracens va înfrunta mâine după-amiază, în deplasare, campioana Spaniei, Valladolid RAC, în meciul de debut în preliminariile EPCR Challenge Cup. Bănățenii au anunțat echipa probabilă pe care o vor alinia în confruntarea de pe Estadio „Pepe Rojo”, în vreme ce ibericii sunt de părere că vor întâlni cel mai puternic adversar din această etapă a preliminariilor.

Partida de mâine, de pe „Pepe Rojo” e așteptată cu entuziasm de ambele tabere. Timișoara Saracens țintește de câțiva ani să participe într-o competiție europeană de anvergură. Jocul de la Valladolid reprezintă revenirea bănățenilor în întrecerile oficiale internaționale după patru ani și jumătate de la ultimul joc susținut în Cupa Europei Centrale. De partea cealaltă, campioana Spaniei revine în întrecerile europene după o pauză de 11 ani, iar oficialii grupării din Valladolid se așteaptă la un stadion plin mâine după-amiază.

Reprezentanții clubului iberic au avut cuvinte de laudă la adresa echipei timișorene, deși admit că le e greu să aprecieze nivelul pe care îl poate afișa la jocul de mâine. „Timișoara e o echipă puternică, atât la nivelul înaintării, cât și la nivelul liniei de treisferturi și dispune de numeroși internaționali, care au participat recent la Cupa Mondială”, a declarat antrenorul Diego Merino. De altfel, atât tehnicianul campioanei Spaniei, cât și căpitanul Pablo Cesar Gutierrez, au căzut de acord că Timișoara e cea mai puternică echipă dintre cele patru pe care VRAC le va înfrunta în această fază a preliminariilor, conform site-ului oficial al clubului.

Valladolid nu se va putea baza pe o serie de jucători importanți, precum Stefan Moir, Lucas Lastra, Diego Gorosito, Sergio Valverde sau Alvaro Abril. Iată lotul anunțat de antrenorul Diego Merino pentru această întâlnire:

Pablo César Gutiérrez, Alberto Pastor, Alberto Blanco, Steve Barnes, Scott Manson, Pablo Miejimolle, Manu Mora, Kalo Gavidi, Stefano Tucconi, Berny Hall, Ignacio Molina, Mateo Agudo, Troy Mangan, Pablo Gil, Manuel Sevillano, Nuno Penha, Gareth Griffiths, Iván Espeso, Guillo Mateu, Pedro de la Lastra, Alex Müller, Rodrigo López, Fede Castiglioni.

De partea cealaltă, Timișoara Saracens a anunțat echipa probabilă pentru jocul din Spania: Militaru, Căpățână, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Shenann, Kinikinilau, Sefanaia, Lemnaru și Conache. Rezerve: Rădoi, Taupaki, Mariș, Lazăr, Morrison, Umaga, Fonovai și Zaharia.

Reamintim, la meciul de mâine, prețurile biletelor sunt 5 euro pentru membrii cotizanți (socios), 12 euro pentru publicul general și un pachet de 20 de euro pentru cei ce doresc să asiste la ambele meciuri susținute acasă de Valladolid RAC în această campanie de calificare, cu Timișoara Saracens și Kituro (Belgia).

Partida Valladolid RAC – Timișoara Saracens se va disputa mâine, de la ora 18 (ora României), pe Estadio „Pepe Rojo”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply