Sorin Brîndescu își dorește un derby „în spiritul fair-play-ului și al sportivității”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Au mai rămas două zile până la cel mai așteptat meci al primăverii din eșalonul secund. Derby-ul dintre Politehnica Timișoara și UTA promite o asistență-record pentru Liga a II-a din ultimii ani, iar antrenorul gazdelor, Sorin Brîndescu, speră ca fair-play-ul să nu lipsească nici în teren, nici în tribună, într-un joc în care orgoliile sunt mari în ambele tabere.

„E foarte clar că vor fi două jocuri, unul pe teren și unul în tribună. Ambele ne dorim să se desfășoare în spiritul fair-play-ului și a sportivității. Sperăm să câștigăm și printr-o victorie să deblocăm puțin atmosfera actuală din fotbal, să reclădim pasiunea oamenilor de a veni la stadion. Îi așteptăm în număr cât mai mare și sperăm să își îndrepte atenția spre acest fenomen. Sper ca ambiția și ardoarea cu care vor juca cele două echipe să nu depășească limitele regulamentului”, a declarat Sorin Brîndescu.

Politehnica revine în teren, după o absență de două săptămâni, în condițiile în care, în weekend-ul trecut, a câștigat la „masa verde” cu retrasa Unirea Tărlungeni. Antrenorul Sorin Brîndescu a lipsit, în primele trei zile ale săptămânii derby-ului, dar e convins că echipa s-a pregătit cu conștiinciozitate pentru acest meci așteptat de o întreagă regiune a țării.

„Vom vedea în ce măsură va conta pauza. În prima jumătate a săptămânii, echipa s-a pregătit cu antrenorul secund și preparatorul fizic, eu fiind plecat la cursurile pentru Licența PRO, dar jucătorii sunt responsabili, s-au pregătit bine. Vom vedea duminică, la ora jocului, dacă suntem în formă maximă sau nu. Am avut discuții în ceea ce privește intensitatea antrenamentului, pentru ca duminică să fim la potențial maxim”, a mai spus Brîndescu.

La meciul cu UTA, Politehnica va fi lipsită de tânărul Darius Neamțu, accidentat, dar și de jucătorul care a purtat, în ultimele meciuri, banderola de căpitan, Ioan Mera – suspendat după cartonașul roșu încasat în meciul cu Dunărea Călărași. Antrenorul Sorin Brîndescu spune că absența fundașului central e una extrem de importantă.

„În retur, Mera s-a impus, a ridicat nivelul echipei noastre, inclusiv din punct de vedere moral. E un jucător cu personalitate, experimentat, iar în jurul lui s-a clădit jocul acestei echipe. Ne va lipsi mult, dar avem un lot numeros și vom găsi soluții care să compenseze această absență. Sperăm ca aceia care intră să facă un joc bun și să se ridice la nivelul lui Mera”, a afirmat Brîndescu.

În mod cert, presiunea rezultatului va fi doar pe umerii UTA-ei, implicată în lupta pentru locul al doilea, care duce direct în Liga I. Cu toate acestea, Sorin Brîndescu e convins că elevii săi vor lupta cu toate puterile în meciul de duminică seara, printre altele pentru a asigura continuarea derby-ului și în sezonul viitor, după cum a glumit tehnicianul.

„Rezultatele au fost mai bune în ultimul timp, ne-au dat mai multă încredere, să mai acumulăm puncte în clasament și să mai urcăm. Suntem mai relaxați, pentru că am scăpat de grijile retrogradării. Sper să nu fim însă prea relaxați, dar nu cred că va fi cazul, datorită presiunii pozitive pe care o va exercita publicul asupra noastră, care ne va determina să dăm tot ce avem mai bun din noi. UTA are, într-adevăr, mai mare nevoie de victorie și sperăm să transmitem presiunea pe umerii lor, să îi obligăm să comită greșeli, să îi surprindem, să îi taxăm și să îi învingem. Aceste meciuri sunt foarte frumoase, iar noi ne-am dori să jucăm și la anul contra lor”, a afirmat Brîndescu.

Sorin Brîndescu a avut cuvinte de laudă la adresa lotului UTA-ei, deși admite că a fost surprins de decizia clubului arădean, de a renunța la Cristian Andor, un jucător de bază, marcator în duelul cu Politehnica din tur, de pe „Motorul”.

„M-a surprins decizia lor de a renunța la Andor. Nu știu amănunte, a luat cartonaș roșu atunci, poate au mai fost și unele probleme de indisciplină, chiar nu cunosc intimitățile echipei lor. Dar mai au în continuare jucători foarte, foarte buni. Unul dintre ei e Adrian Petre, golgheterul lor, un jucător născut în 1998. Să marchezi atâtea goluri, la această vârstă, în Liga a II-a, spune ceva. Au și alți jucători buni de atac, pe Curtuiuș, Strătilă, jucători cu mare experiență, care pot face diferența”, a comentat Brîndescu.

Partida Politehnica Timișoara – UTA, din cadrul etapei a 35-a a ligii secunde, va avea loc duminică, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply