Sezonul de volei feminin începe cu derby-ul Timișoarei! CSU Politehnica – Agroland, sâmbătă, în Circumvalațiunii

Emanuel Titus photography © All rights reserved

Emanuel Titus photography © All rights reserved

Sâmbătă se va ridica cortina în eșalonul secund de volei feminin. La fel ca în sezonul trecut, Timișoara va fi reprezentată de două formații, CSU Politehnica și ACS Agroland, repartizate în seria vestică a Diviziei A2. De altfel, cele două echipe locale se vor întâlni chiar în prima etapă, sâmbătă, în sala din Circumvalațiunii, cu alb-violetele în postura de gazde.

Derby-ul Politehnica – Agroland deschide noul sezon din Divizia A2 vest, unul la finele căruia se speră ca Timișoara să obțină un loc în elita voleiului feminin după mai bine de un deceniu de absență.

După ce a reușit calificarea la turneul de promovare încă din primul an de existență, Agroland Timișoara își propune pentru sezonul care urmează ridicarea ștachetei, ceea ce ar însemna accederea în elită.Dan Jitaru va avea la dispoziție, ca și în campionatul trecut, un lot foarte tânăr, însă din această vară a primit și o infuzie de experiență. E vorba despre Gabriela Constantin, pe care Jitaru o cunoaște de pe vremea când pregătea CSM Lugoj. În vârstă de 30 de ani, Constantin poate fi „un exemplu de sportivă pentru jucătoarele mai tinere, pentru că este o fată extrem de serioasă”, conform caracterizării făcute de Dan Jitaru.

Agroland își propune, așadar, accederea în Divizia A1, însă principalul obiectiv e acela de a atrage publicul timișorean spre volei. „Vrem să arătăm ceva frumos, care să atragă oamenii către sport. Înainte de revoluție, aveam săli și stadioane pline la fiecare disciplină. Mulți spun că n-aveau altceva de făcut. Eu nu sunt de acord. Veneau pentru că era spectacol, aveau ce vedea. Anul acesta trebuie să ne închegăm lotul, pentru că avem și câteva noutăți. Sperăm ca toate eforturile noastre să fie răsplătite prin rezultate, să intrăm în prima ligă și să arătăm timișorenilor că putem oferi un spectacol pentru care merită să își rupă o oră sau o oră și jumătate din timp”, a spus antrenorul celor de la Agroland, Dan Jitaru, la Digi 24 Timișoara.

Jitaru a dezvăluit aceleiași surse că s-a pus la punct un protocol de colaborare cu Universitatea de Vest, care și-a pus în funcțiune din acest an clubul sportiv. Echipa ar urma să se numească CSU de Vest Agroland Timișoara. „E o colaborare ce poate asigura fetelor un cadru civilizat pentru viitor. Ne dorim să le păstrăm cât mai mult timp alături de noi, iar ele să beneficieze de tot ce au nevoie”, a spus Dan Jitaru. CSU de Vest are deja secție de volei masculin, transferată de la CSU Politehnica, de pregătirea căreia se va ocupa Sorin Schiesz, ajutat de Sorin Grădinaru.

Cea de-a doua reprezentantă a Timișoarei în A2 Vest, CSU Politehnica, pornește la drum, în mare măsură, cu nucleul pe care s-a bazat și în sezonul trecut. Echipa alb-violetă e pregătită de Cerasella Șerban, fostă jucătoare de primă ligă pentru acest club.

Alături de cele două formații timișorene, în A2 Vest se mai află cinci echipe: CSS 2 CNE Baia Mare, CSM Satu Mare, Medicina II Târgu Mureș, CSU Oradea și CSU Bravol Brașov.

Partida CSU Politehnica – Agroland se va disputa sâmbătă, de la ora 13, în sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii.

About Gabriel Toth

Leave a Reply