Se conturează noua echipă la CH Politehnica

stefan
După exodul ce a urmat ultimei sirene a sezonului 2012/2013, la CH Politehnica lucrurile încep să se miște. Clubul timișorean a anunțat astăzi primele cinci transferuri ale verii, plus prelungirea înțelegerii cu doi dintre jucătorii importanți din sezonul trecut.

Deși handbaliștii de la CH Politehnica au luat vacanță încă de săptămâna trecută, în birouri e agitație mare. După ce 11 jucători din lotul cu care s-a abordat sezonul 2012/2013 și-au încheiat deja conturile cu formația alb-violetă, astăzi au fost oficializate și primele transferuri pentru viitoarea ediție a Ligii Naționale.

Una dintre noutățile importante ale echipei e sosirea interului stânga Irakli Chikovani. Georgianul în vârstă de 24 de ani a evoluat în ultimele două sezoane la HC Odorhei, unde a fost pregătit de fosta glorie polistă, Vlad Caba. Alb-violeții s-au mai înțeles cu doi jucători de la retrogradata Universitatea Cluj, pivotul Andrei Santeiu și interul dreapta Gabriel Daninfeld. De asemenea, plecarea portarilor Djuricin și Antonaru va fi suplinită de Tudor Stănescu, goalkeeper venit de la Suceava, dar care a mai lucrat cu antrenorul Constantin Ștefan la Universitatea Cluj, și Florin Vasiliu, care aparține de HCM Constanța, însă anul trecut a fost împrumutat la divizionara secundă CSM Călărași.

CH Politehnica a reușit să îi țină la Timișoara și pe doi dintre oamenii de bază ai sezonului trecut, Mihai Timofte – tentat în ultimele săptămâni de o trecere la Călărași – și sârbul Milan Torbica. De asemenea, vor rămâne și pe mai departe tinerii Răzvan Vâlceanu, Cristian Arseni și Levente Szentpeteri.

Clubul timișorean se află în negocieri și cu alți handbaliști, o parte dintre ei din spațiul ex-iugoslav. În privința acestora se va lua o hotărâre după Comitetul Executiv al FRH, programat pe data de 12 iunie, când se va decide numărul jucătorilor străini acceptat în sezonul următor.

Față de lotul cu care s-a încheiat campionatul trecut, CH Politehnica s-a despărțit de portarii Milan Djuricin (destinație necunoscută), Cristian Antonaru (Pandurii Tg. Jiu) și de jucătorii de câmp Andrei Grasu (Minaur Baia Mare), Cristian Fenici (Știința Bacău), Marius Ignat (HC Vaslui), Sabin Ignat (HC Vaslui), Gabriel Cotinghiu (HC Vaslui), Gorijan Spahic (posibil Israel), Adrian Cristescu (retras), Ioan Tcaciuc (destinație necunoscută) și Roland Czari (destinație necunoscută).

Handbaliștii de la CH Politehnica vor rămâne în vacanță până la data de 10 iulie, atunci când vor relua pregătirile pentru viitorul sezon competițional.

About Gabriel Toth

Leave a Reply