România a ratat „la mustață” calificarea în play-off. Polistul Fenici a înscris de 4 ori în poarta Austriei

12507285_785210824917367_7455606169187488400_nNaţionala masculină de handbal a României a ratat calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2017, după ce a învins Austria doar cu 32-29 (15-15), în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, într-un meci din Grupa a doua a preliminariilor. Pentru reprezentativa tricoloră, centrul Cristian Fenici, de la CH Poli, a contribuit cu patru goluri.

Elevii lui Aihan Omer aveau nevoie de o victorie la patru goluri şi au fost foarte aproape de a o obţine, dar au gestionat prost finalul de meci, cele două eliminări suferite în ultimele zece minute fiind decisive pentru soarta calificării. Practic, în ultimul minut, Româniaavea cele patru goluri avans, însă austriecii au marcat cu 22 de secunde înaintea finalului. A urmat un atac ratat al gazdelor, dar și un 7 metri neacordat, pentru o evidentă poziție de apărare în semicerc a unui jucător austriac.

Principalii marcatori ai României în meciul de aseară au fost Marius Mocanu și Ionuț Ramba, ambii cu câte 7 goluri. Polistul Cristian Fenici s-a înscris din nou pe lista marcatorilor, la fel ca în „dubla” cu Finlanda, reușind de această dată 4 goluri. Un alt fost jucător al Politehnicii, Marius Sadoveac, a înscris la rândul lui 4 goluri în meciul de la Baia Mare.

În clasamentul grupei, Austria ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 8 puncte, Finlanda, 2 p, Italia, 2 p. Austria a învins România în primul meci cu 27-24 şi are avantajul rezultatelor directe. Doar prima clasată se califică în play-off. Mâine are loc partida dintre Italia şi România (Coversano, 19,30), iar duminică se joacă meciul Austria – Finlanda.

***

CH Poli va disputa, astăzi și mâine, primele meciuri de verificare din această pauză competițională, ambele la sala „Constantin Jude”. Astăzi, de la ora 17, alb-violeții vor înfrunta divizionara secundă CSM Oradea, pentru ca mâine, de la ora 12.30, să își măsoare forțele cu HC Adrian Petrea Reșița.

Din lotul timișorenilor lipsesc cei doi convocați la echipa națională a României, Cristian Fenici și Demis Grigoraș, precum și Iulian Halcă, aflat în recuperare după operația la genunchi suferită în luna decembrie. Nu vor fi la dispoziția lui Pero Milosevic nici cei trei tineri convocați la reprezentativa de tineret a României: Mădălin Mărușcă, Leonard Ștefan și Denis Neamțu. În schimb, a revenit portarul Zlatko Daskaloski, după un stagiu de pregătire cu naționala Macedoniei, el nefiind reținut în lotul pentru Campionatul European.

About Gabriel Toth

Leave a Reply