Ripensia așteaptă duelul cu Politehnica, de pe „Dan Păltinișanu”: „E o sărbătoare pentru fotbalul din Timișoara”

Foto: Sebastian Tătaru / Facebook Ripensia Timisoara

Ripensia Timișoara va juca pentru a doua oară în acest sezon pe stadionul „Dan Păltinișanu”. După remiza din tur, cu UTA, la care au fost gazde, de această dată roș-galbenii sunt oaspeții concitadinei Politehnica. Gruparea din Ciarda Roșie și-a propus o prestație bună în confruntarea de mâine seară, mai cu seamă pentru a șterge impresia lăsată sâmbăta trecută, când a fost întrecută chiar pe teren propriu de Pandurii Târgu Jiu, una dintre codașele campionatului.

Căpitanul Ripensiei, Adrian Popa (foto), e unul dintre veteranii derby-urilor cu Politehnica din acest deceniu. Jucătorul de bandă dreaptă în vârstă de 30 de ani a jucat în toate cele cinci confruntări oficiale de până acum și, mai mult decât atât, la prima întâlnire directă, în amicalul disputat în august 2012 pe „Știința” și câștigat de roș-galbeni cu 4-1.

„Am jucat mai multe meciuri împotriva Politehnicii, chiar și în Cupa României, iar ei ne-au învins de patru ori. E clar, sunt meciuri frumoase, e o mare emulație în jurul acestor partide. La fel a fost și în Liga a IV-a, atunci când s-a jucat tot pe «Dan Păltinișanu» și au venit mii de oameni să vadă cele două echipe. Sperăm să fie la fel și de această dată, pentru că eu consider că e o sărbătoare pentru fotbalul Timișorean”, a declarat Popa.

Căpitanul Ripensiei consideră că, în tur, echipa sa ar fi meritat un alt rezultat, alb-violeții fiind învingători cu 2-0 în duelul din Ciarda Roșie.

„În tur a fost un scor puțin mincinos, aș spune, pentru că noi am prestat un joc mai bun, iar ei s-au impus prin pragmatism. E un punct forte al lor, se vede că au un an în plus în Liga a II-a. Eu sunt încrezător, la fel ca înaintea fiecărui meci, și important e să avem atitudine, să dăm totul pe teren, să ne respectăm sarcinile, iar la final să fim fericiți”, a mai spus Popa.

Meciul cu Politehnica a fost prefațat și de antrenorul Ripensiei, Ciprian Urican, care le cere elevilor săi în primul rând concentrare, pentru a spăla impresia lăsată în eșecul de săptămâna trecută, cu Pandurii.

„Nu am mai participat la acest derby, le-am văzut ca spectator sau am citit despre ele în presă. E un meci pe care trebuie să îl tratăm cu maximum de concentrare, nu cum a fost sâmbăta trecută, la cel cu Pandurii. Știu că băieții au făcut un joc bun în tur, dar au pierdut, din nefericire. Sper ca acum să facem din nou un joc bun, dar să nu pierdem. E foarte important pentru noi să ștergem impresia proastă pe care am lăsat-o în meciul cu Pandurii”, a spus Urican.

Ripensia nu se va putea baza în jocul de mâine pe fundașul Marius Toma și pe portarul Dalin Munteanu, ambii lipsind din pricini medicale. În lotul roș-galbenilor se regăsesc trei foști poliști: mijlocașul Adrian Ungureanu, care a jucat în returul sezonului trecut, sub formă de împrumut, pe „Știința”, alături de Andrei Țugui și Cătălin Bădăuță, trecuți în pauza de iarnă în Ciarda Roșie.

Partida Politehnica Timișoara – Ripensia Timișoara, din cadrul etapei a 37-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply