Revenire în forță pentru Ripensia

Ripensia Timișoara a disputat astăzi primul joc oficial după 64 de ani. Aproximativ 400 de microbiști au luat drumul arenei „Electrica”, pentru disputa roș-galbenilor cu Luceafărul, încheiată cu o victorie la scor de tenis pentru gazde.

Legenda continuă. Ripensia Timișoara a revenit astăzi și oficial pe harta fotbalului românesc. Formația reînviată în această vară a pornit cu dreptul în ceea ce se dorește a fi un nou drum de succes pentru legendara formație bănățeană.

Cu un lot înțesat de nume consacrate în ligile a II-a și a III-a, Ripensia n-a avut emoții în fața junilor de la Luceafărul, conduși de pe margine de Angelo Foale. În minutul 7, Nichitean a marcat primul gol pentru Ripensia, după 64 de ani, atacantul timișorean împingând în plasă un balon respins în față de portarul Lăcătuș, după un șut al lui Boghian. La mijlocul primei părți, oaspeții au egalat însă surprinzător, prin Manea, după o fază pornită de la greșeala fundașului dreapta al Ripensiei, Hoța. Gazdele și-au revenit însă rapid, iar în minutele 35 și 36, Boghian a reușit o „dublă” care a adus liniștea necesară în tabăra roș-galbenă.

În partea secundă, băieții lui Radu Suciu și Ovidiu Olariu s-au întrecut în ratări, Năvală reușind să marcheze în cele din urmă,în minutul 75. Ripensia a majorat scorul, în minutele 84 și 86, prin Popa și nou-intratul Indrici, care au stabilit astfel scorul primei victorii a legendarei formații, de la revenirea ei în circuitul fotbalistic.

6-1 cu Luceafărul, iar Ripensia continuă tradiția din perioada interbelică, atunci când era recunoscută drept o mașină de goluri. Pentru timișoreni urmează un duel în familie, cu Electrica, grupare ce va deveni pepiniera clubului roș-galben. Partida va avea loc la arena de lângă Pădurea Verde, cel mai probabil marți după-amiaza.

Ripensia (antrenor Ovidiu Olariu): Iacob – Hoța, Mureșan, Uzun, Petrișor – Năvală, Costândana, Nicolin, Popa – Nichitean, Boghian. Au mai intrat Mogoș, Indrici, Chevereșan și Mihai.

Luceafărul (antrenor Angelo Foale): Lăcătuș – Ohimeș, Oprea, Matei, Dragan – Șușnea, Giucă, Chițicariu, Jorj – Vătafu, Manea. Au mai intrat Izsak și Papp.

„Așteptam de foarte mult timp acest meci, pe care îl pregătim din 16 iulie. Avem ca obiectiv formarea unei echipe competitive, cu care să reușim în următorii ani promovări succesive. Sperăm că jocul a fost plăcut. Lucrăm la faza de construcție, suntem parcă puțin lenți, dar am văzut că lumea a apreciat ce a văzut astăzi. Poate au fost și emoții pentru băieții noștri, pentru că sunt puțini care au mai jucat cu atâția oameni în tribune. Scopul nostru e să etalăm un fotbal cât mai plăcut, pentru a atrage cât mai mulți suporteri la jocurile noastre”, a declarat, după meci, tehnicianul Ripensiei, Ovidiu Olariu.

„A fost un meci frumos, cu o echipă tânără. S-a văzut experiența noastră, mulți dintre noi am jucat în eșaloanele superioare. Sunt oameni deosebiți la echipa noastră, care își doresc să continue frumoasa tradiție a Ripensiei și sperăm să ajungem cât mai sus. Eu îmi doresc ca în 3 ani să fim măcar la nivelul Diviziei B”, a fost de părere Adrian Boghian, autor a două goluri în această după amiază pentru „Ripi”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply