Remiză pe caniculă: ASU Politehnica – Szeged 2011 1-1

DSC_0031 (1) (Medium)

Foto: Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica și Szeged 2011 au încheiat la egalitate amicalul disputat astăzi, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, pe o căldură infernală. Poate nu întâmplător, ambele goluri ale partidei au fost marcate în prima repriză, ritmul continuând apoi să scadă spre final invers proporțional cu mercurul din termometre. Totuși, divizionara secundă maghiară putea obține victoria, însă portarul Mitrea a parat o lovitură de pedeapsă pe care tot el o provocase.

Jocul alb-violeților începe să se lege, iar primul 11 începe deja să se întrezărească. Sorin Brîndescu a început meciul de astăzi cu o formulă asemănătoare cu cea din meciul cu Luceafărul, singurele noutăți fiind portarul Mitrea și Patrick Niță, pe postul de fundaș stânga, în condițiile în care Taub a fost accidentat.

ASU Politehnica a început mai decisă meciul, a căutat construcția, prin pase la firul ierbii și a pus primele probleme reale la poarta lui Szantai în minutul 9, atunci când Birău a centrat din corner pentru lovitura de cap a lui Dan Constantinescu, însă mingea a lovit bara. Pe fondul unui joc bun al timișorenilor, gruparea din Szeged avea să deschidă scorul în minutul 22, atunci când vârful Andorka a profitat de o greșeală colectivă a defensivei poliste și l-a învins pe Mitrea. Replica alb-violeților nu s-a lăsat însă prea mult așteptată, iar în minutul 26, Birău a centrat de pe dreapta pentru lovitura de cap a lui Ștefan Blănaru, care a punctat la colțul scurt.

În repriza secundă, numărul fazelor de poartă a scăzut dramatic, ambii tehnicieni au schimbat liniile și, mai presus de toate, canicula a dus la o scădere treptată a ritmului de joc. Chiar și așa, trupa din Szeged ar fi putut pleca învingătoare de la Timișoara, însă în minutul 82, Veselinov nu l-a putut învinge pe Mitrea de la punctul cu var. A fost, de altfel, o revanșă a portarului sosit de la CS Ineu, el fiind cel ce provocase penalty-ul, printr-un fault asupra lui Balogh.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Mitrea – Stefanovici, Gălan, Todorov, P. Niță – D. Constantinescu, Bilia – Birău, Giuricici, Ghinescu – Blănaru. Au mai intrat Telescu, Motreanu, Vucea, Dănăricu, Băban, Stancu, Teuț și Peter.

Szeged 2011 (antrenor Laszlo Klausz): Szantai – Farkas, Achim, Coroian, Zadori, Kiraly, Zabari, Toth, Meszaros, Andorka, German. Au mai intrat Balogh, Povazsai, Veselinov, Paszka, Karkas, Jagodics, Geiger și Horvat.

ASU Politehnica va evolua mâine pe terenul sârbilor de la Radnicki Sutjeska, de la ora 19, ora României.

Vom reveni cu reacții, dar și cu o galerie foto de la meciul de astăzi.

About Gabriel Toth

Leave a Reply