RECORD: Universitatea Timișoara încheie sezonul regulat cu maximum de puncte

DSCF0007 (Custom)
Universitatea Timișoara a reușit o performanță ce va putea fi cu greu egalată în voleiul divizionar românesc, cel puțin în viitorul apropiat. Elevii lui Sorin Grădinaru s-au impus astăzi cu 3-0 pe terenul celor de la Chimszed Cluj, terminând sezonul regulat cu maximum de puncte.

Universitatea Timișoara câștigă net și ultima partidă din sezonul regulat. Voleibaliștii bănățeni s-au impus astăzi pe terenul celor de la Chimszed Cluj, formație cu care, la finele sezonului trecut, se întâlneau și la barajul de promovare în Divizia A1.

Dacă în sezonul trecut, duelul dintre cele două grupări stârnea un oarecare suspans, de această dată a fost vorba despre un galop de sănătate pentru Universitatea. Iar asta în condițiile în care căpitanul Sorin Schiesz a lipsit, el aflându-se la Craiova, cu grupa de minivolei masculin a CSS Bega, care dispută acolo turneul semifinal.

Timișorenii n-au avut probleme în primele două seturi, adjudecate destul de lejer, la 16 și la 17. Emoții au fost doar în cel de-al treilea act, unul în care Sorin Grădinaru a apelat și la gemenii Marius și Mircea Roșu, aflați în penultimul an de juniorat. Cel de-al treilea set s-a încheiat cu 25-23 în favoarea timișorenilor, care pun astfel punct unui sezon regulat peste orice așteptare.

Antrenorul Sorin Grădinaru s-a bazat la Cluj pe formula Dragoș Unguraș (căpitan), Albert Balint, Cristian Bălulescu, Eric Reitmayer, Cătălin Ungureanu, Robert Vîrlan, Vlad Stănoiu (libero). Au mai intrat Marius Roșu și Mircea Roșu.

Sorin Grădinaru și voleibaliștii de la Universitatea demonstrează încă o dată că nu ar fi meritat să se întoarcă în A2, după ce vara trecută obțineau, din punct de vedere sportiv, promovarea în elită. Lipsa de interes a factorilor de decizie, șicanele propriei conduceri și promisiunile neonorate nu i-au împiedicat pe băieții echipați în galben și albastrusă scrie istorie pentru Timișoara prin această realizare unică la nivelul voleiului divizionar din România.

About Gabriel Toth

Leave a Reply