RCM Timișoara stabilește un nou record: 123-0 cu Poli Agro Iași

rcm timișoara petrosaniRCM Timișoara s-a calificat în semifinalele Cupei României, după o nouă victorie la scor astronomic, de această dată în fața celor de la Poli Agro Iași. A fost 123-0 pentru bănățeni, în jocul disputat pe teren neutru, la Cluj, pe arena „Iuliu Hațeganu”, după ce la pauză galben-albaștrii conduceau „doar” cu 55 de puncte la nimic.

A fost, mai întâi, 110-0 și apoi 116-0 cu Știința Petroșani. Astăzi a fost 123. Tot la zero. RCM Timișoara a trecut fluierând de divizionara secundă Poli Agro Iași în această după-amiază, într-un meci disputat la Cluj. 18 eseuri bănățene, adică o medie de un eseu la mai puțin de patru minute și jumătate distanță. Un record ofensiv remarcabil, dar care trage încă un semnal de alarmă asupra stării generale a rugby-ului românesc. De câțiva ani încoace, între Superligă și eșalonul secund s-a căscat un hău de netrecut de participantele în pompos denumita Divizie Națională, ultimele „campioane” ale acestei ligi fugind de promovare ca dracu’ de tămâie.

Revenind la jocul de astăzi, de la Cluj, să spunem că gruparea ieșeană a reușit totuși să reziste cinci minute fără să încaseze vreun eseu. Victor Dumitru a dat „tonul”, iar de atunci s-a declanșat un du-te-vino al rugbyștilor lui RCM Timișoara, între centrul terenului și zona de țintă, care s-a încheiat doar la fluierul final al arbitrului Victor Ioniță.

Într-un joc, practic, fără istoric, merită totuși scoasă în evidență revenirea lui Lemeki Nabalei. Fijianul în vârstă de 21 de ani a lipsit tot sezonul din lotul lui RCM Timișoara, din cauza unei accidentări grave. Acesta a fost aruncat în luptă spre mijlocul reprizei secunde și a reușit să semneze două eseuri, în minutele 62 și 73.

RCM Timișoara a zdrobit-o pe Poli Agro Iași în alcătuirea Conache, Shennan, Malupo, Tangimana, Moala, Umaga, Dumitru, Militaru, Cornei, Mariș, Popârlan, Mureșan, Burcea, Tănase, Carpo. Au mai intrat Căpățână, Sabău, Taupaki, Rus, Calafeteanu, Țăruș și Nabalei.

În celelalte confruntări din sferturile de finală ale Cupei României, disputate tot astăzi,s-au înregistrat următoarele rezultate:

CSM Olimpia București – Steaua București 19-18
CSM Știința Baia Mare – Universitatea Cluj 29-7
Dinamo București – Farul Constanța 30-18

Tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României vor avea loc joi, în urne intrând, așadar, RCM Timișoara, CSM Știința Baia Mare, Dinamo București și CSM Olimpia București. Meciurile din penultimul act al competiției se vor disputa duminică, pe teren neutru.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply