RCM Timișoara și-a depășit propriul record în fața Științei Petroșani: 116-0

DSCF0061 (Medium)RCM Timișoara a disputat astăzi al doilea joc cu divizionara secundă Știința Petroșani, din Grupa Transilvania a Cupei României. La fel ca și săptămâna trecută, tabela stadionului „Gheorghe Rășcanu” a fost solicitată la maximum, bănățenii câștigând cu 116-0.

Miercurea trecută, la prima întâlnire din Cupa României, RCM Timișoara trecea de Știința Petroșani cu 110-0. Astăzi, fosta campioană a reușit să-și doboare propriul record, oprind tabela din Ronaț la 116-0, la capătul unui meci în care a marcat 18 eseuri, 13 dintre ele transformate.

Un meci fără istoric, la pauza căruia timișorenii aveau deja 57-0 și nouă eseuri marcate. Iată-i și pe cei ce au culcat balonul în terenul de țintă al petroșănenilor: Malupo 3, Kinikinilau 3, Rus 3, Rose 2, Umaga 1, Gorcioaia 1, Tangimana 1, Tănase 1, Calafeteanu 1, Shennan 1 și Moala 1. Zece din totalul de 13 transformări i-au aparținut lui Vali Calafeteanu, restul trecând în contul lui Gabi Conache.

RCM Timișoara va disputa sâmbătă ultimul meci al Grupei Transilvania din Cupa României, în deplasare, contra campioanei CSM Știința Baia Mare. În tur, bănățenii s-au impus cu 18-3 pe terenul din Ronaț, într-un meci jucat la 14 iunie.

La final, Sosene Anesi s-a bucurat de prima sa victorie în calitate de antrenor principal. O funcție în care a fost promovat vând, nevrând, din cauza suspendării pe o perioadă de opt lui dictate lui Grainger Heikell.

„Sunt multe lucruri pozitive pe care le-am văzut în jocul de astăzi, dar facem în continuare multe greșeli. Cred că trebuie să lucrăm chiar la lucrurile de bază, la pasarea și mânuirea balonului. E o situație nouă pentru mine să fiu antrenor principal, dar în astfel de jocuri, munca mea e mai ușoară, având ajutorul din teren al băieților. Sincer, m-a surprins suspendarea lui Grainger Heikell, noi nu am primit nimic oficial până astăzi din partea Federației. Dar majoritatea băieților au aflat de acest lucru de ieri, de pe internet. Indiferent de situație, noi trebuie să ne facem treaba și să facem un meci bun sâmbătă, la Baia Mare”, a declarat Sosene Anesi.

About Gabriel Toth

Leave a Reply